Η Βρετανία αναθεώρησε την «πράσινη λίστα»: Παραμένει εκτός η Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βρετανία αναθεώρησε την «πράσινη λίστα»: Παραμένει εκτός η Ελλάδα
Η Ελλάδα μένει εκτός πράσινης λίστας και όσοι επιστρέφουν επί βρετανικού εδάφους θα πρέπει να μένουν σε κατ' οίκον απομόνωση για δέκα ημέρες.

Την αναθεωρημένη πράσινη λίστα ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς με τους προορισμούς τους οποίους μπορούν να επισκέπτονται οι Βρετανοί τουρίστες χωρίς να έχουν την υποχρέωση να παραμείνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του στο Twitter, οι νέοι προορισμοί που προστίθενται στη λίστα είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μαδέιρα, η Μάλτα, το Ισραήλ, διάφορα νησιά της Καραϊβικής και διάφορες βρετανικές υπεράκτιες περιοχές όπως τα Μπαρμπέιντος. Παράλληλα, παρακολουθούνται ώστε να ενταχθούν στην πράσινη λίστα το Ισραήλ και η Ιερουσαλήμ.

Αυτό συνεπάγεται πως η Ελλάδα μένει εκτός πράσινης λίστας και όσοι επιστρέφουν επί βρετανικού εδάφους θα πρέπει να μένουν σε κατ' οίκον απομόνωση για δέκα ημέρες.

Επιπλέον ο Σαπς πρόσθεσε ότι οι Βρετανοί πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο της «πορτοκαλί» λίστας, σύμφωνα με σχέδια της κυβέρνησης που θα εξηγηθούν λεπτομερώς τον επόμενο μήνα.

Στην κόκκινη λίστα, με υποχρέωση καραντίνας σε ξενοδοχείο για τις αφίξεις, προστίθενται η Ερυθραία, η Αϊτή, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Μογγολία, η Τυνησία και η Ουγκάντα. Υπενθυμίζεται ότι στην κόκκινη λίστα είναι και η Τουρκία.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider