Twitter: Στα «σκαριά» η αποστολή κρυπτογραφημένων DM αλλά και οι κλήσεις βίντεο & ήχου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Στα «σκαριά» η αποστολή κρυπτογραφημένων DM αλλά και οι κλήσεις βίντεο & ήχου
Ο Μασκ ανακοίνωσε επίσης ότι τα κρυπτογραφημένα DM αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Τετάρτη.

Νέα λειτουργία αποστολής κρυπτογραφημένων άμεσων μηνυμάτων σχεδιάζει να εφαρμόσει το Twitter την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, ο οποίος σε σχετικό tweet περιέγραψε τα σχέδια του για ενίσχυση των δυνατοτήτων επικοινωνίας στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μασκ έγραψε αργά την Τρίτη ότι η πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής του Twitter περιέχει αλλαγές σε άμεσα μηνύματα ή DM.

Ο CEO είπε ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να απαντούν σε οποιοδήποτε μήνυμα σε ένα νήμα DM, όχι μόνο στο πιο πρόσφατο, καθώς και να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε emoji για να αντιδρούν σε ένα μήνυμα. Προηγουμένως, οι χρήστες θα μπορούσαν να απαντούν μόνο στο πιο πρόσφατο μήνυμα σε ένα νήμα DM και να αντιδρούν μόνο με συγκεκριμένα emoji.

Ο Μασκ ανακοίνωσε επίσης ότι τα κρυπτογραφημένα DM αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Τετάρτη.

Η κρυπτογράφηση στα μηνύματα σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να δουν ένα μήνυμα. Θεωρητικά, το Twitter και ο Μασκ δεν θα μπορούσαν να δουν ή να υποκλέψουν άμεσα μηνύματα μεταξύ χρηστών.

«(…) Δεν θα μπορούσα να δω τα DM σας ακόμα κι αν υπήρχε ένα όπλο στο κεφάλι μου», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Αλλά και το Facebook της Meta δήλωσε τον Ιανουάριο ότι επεκτείνει τις δοκιμές για προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση από «άκρο σε άκρο» για την υπηρεσία Messenger της. Το WhatsApp, η άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta, έχει κρυπτογράφηση από «άκρο σε άκρο» εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι υπηρεσίες κρυπτογραφημένων μηνυμάτων έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι χρήστες εστιάζουν περισσότερο στο απόρρητο.

Ο Μασκ είπε επίσης ότι οι φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις θα προστεθούν σύντομα στο Twitter, ώστε οι χρήστες να μπορούν να «μιλούν με ανθρώπους οπουδήποτε στον κόσμο» χωρίς να τους δίνουν αριθμό τηλεφώνου.

Από την ίδρυση του Twitter, η ανάπτυξη της δυνατότητας άμεσων μηνυμάτων δεν έχει προσελκύσει ιδιαίτερη προσοχή από προηγούμενους CEO. Ωστόσο, ο Μασκ έχει επισημάνει πολλές φορές την πρόθεσή του να μετατρέψει το Twitter σε μια «εφαρμογή για τα πάντα», από τα μηνύματα έως τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, οι υποσχέσεις του Μασκ για νέες λειτουργίες του Twitter δεν παραδίδονται πάντα στην ώρα τους. Τον Φεβρουάριο, είπε ότι το Twitter θα εισαγάγει μια λειτουργία για να μοιράζεται τα διαφημιστικά έσοδα με τους δημιουργούς στην πλατφόρμα, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα δύο «διασπά» η κρίση τις γερμανικές εταιρείες 

ΕΥΔΑΠ: Intrakat – ΑΚΤΩΡ εναντίον 3 «μικρότερων» κοινοπραξιών για περιβαλλοντικό έργο 91 εκατ. ευρώ στην Αν. Αττική

Jumbo: Αυξημένες κατά 25% οι πωλήσεις το πρώτο τετράμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider