Έζησε την απόλυτη φρίκη σε Airbnb: «Ήμουν χωρίς ρεύμα και ίντερνετ, σε συνθήκες ψύχους»

Σκέτη... κόλαση ήταν η διαμονή μίας digital nomad σε τροχόσπιτο που βρήκε μέσω Airbnb. Έκανε τόσο κρύο που έβλεπε την ανάσα της. Έμεινε χωρίς ρεύμα και internet. Κινδύνεψε να χάσει την επιστροφή χρημάτων, αλλά αποζημιώθηκε επειδή τα βίντεό της τρένταραν στο TikTok.
Έζησε την απόλυτη φρίκη σε Airbnb: «Ήμουν χωρίς ρεύμα και ίντερνετ, σε συνθήκες ψύχους»

Μια γυναίκα μοιράστηκε την «εφιαλτική» της εμπειρία με την Airbnb στο TikTok, λέγοντας ότι ο εκμισθωτής της δεν ήταν πρόθυμος να βοηθήσει ακόμη και όταν του κατήγγειλε πως έκανε τόση ψύχρα στον χώρο που ενοικίαζε όπου μπορούσε να δει την ανάσα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζούσε τζάμπα σε Airbnb εδώ και 541 ημέρες - «Είναι ένοικος από την κόλαση»

Η ψηφιακή νομάς, ονόματι Λέξι, ταξιδεύει στις ΗΠΑ ενώ εργάζεται εξ αποστάσεως και μοιράζεται τα ταξίδια της στον λογαριασμό της στο TikTok, επισημαίνοντας πως τα παράπονά της αγνοήθηκαν από την Airbnb, μέχρι που οι αναρτήσεις της για την κατάσταση που βίωνε έγιναν viral, με αποτέλεσμα να της επιστραφούν τα χρήματα.

@wildcoyotebb #landlord #fyp #portland #airbnb #landlordsfromhell #airbnbhorrorstory ♬ original sound - WCoyote

Στις 11 Ιανουαρίου, διαμαρτυρήθηκε στην Airbnb για το τροχόσπιτο που νοίκιασε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, λέγοντας ότι ήταν πολύ κρύο, χωρίς μόνωση, ούτε θέρμανση, ενώ ο εκμισθωτής δεν τη βοηθούσε να βελτιώσει τις συνθήκες. «Ζω μια φρικτή κατάσταση με την Airbnb. Βιώνω μια αληθινή κόλαση και δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα» υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τώρα βγάζω 220.000 ευρώ τον μήνα»: 30χρονος «εκδικήθηκε» 15 σχολές Ιατρικής

Αν και τόνισε πως δεν είχε ποτέ προβλήματα με την Airbnb εδώ και 10 χρόνια που την χρησιμοποιεί, καθώς είναι συνηθισμένη να νοικιάζει μικροσκοπικά μέρη στα οποία περνά μεγάλα χρονικά διαστήματα της ζωής της, εξεπλάγην όταν είδε στην καταχώριση που υπήρχε στην εφαρμογή ότι ο συγκεκριμένος χώρος περιγραφόταν ως ιδιαιτέρως άνετος, μέχρι που όλα αφαιρέθηκαν μετά την καταγγελία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βγάζω 5.000 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 20 λεπτά την ημέρα» - Η ευφυής ιδέα μίας 24χρονης

Περιγράφονταν ως «superhost» με πρόσβαση σε ένα εξωτερικό σπίτι για να χρησιμοποιήσει το μπάνιο εκεί. Είχε μέση βαθμολογία 4,82 αστέρια από τα 5. Υποτίθεται ότι θα έμενε στο τροχόσπιτο μέχρι τις 2 Μαρτίου, αλλά ήθελε να φύγει σχεδόν αμέσως. «Το πρώτο βράδυ που ήμουν εδώ είχε πάρα πολύ κρύο. Είχα παγώσει ολόκληρη» ανέφερε και πρόσθεσε πως ο εκμισθωτής της πρότεινε να σκεπαστεί με κουβέρτες και να ανάψει τη θερμάστρα, η οποία ήταν... στο μέγεθος του χεριού της. «Δεν ζεστάθηκα καθόλου. Το επόμενο βράδυ ξύπνησα και έβλεπα την ανάσα μου στο τζάμι από το παράθυρο του τροχόσπιτου» ισχυρίστηκε.

@wildcoyotebb An update on the Airbnb horror story… Bit of a rollercoaster of a month thus far but hopefully this is finally over 🫠 Thank you Hilton for hooking it up and giving me a warm and beautiful place to stay during the snow storm while Airbnb tried & failed to get their act together. #hiltonforthestay #airbnbhorrorstory #airbnb #portland #airbnbexperience #fyp #landlordsfromhell #hiltonhotel ♬ original sound - WCoyote

Μάλιστα, επειδή εκείνο το Σαββατοκύριακο τα καιρικά δελτία προέβλεπαν έντονες χιονοπτώσεις, φοβόταν για την υγεία της αλλά και την ευημερία της γάτας της, που ταξιδεύει μαζί της. «Τα περισσότερα πράγματα εδώ μέσα δεν δουλεύουν, ο φούρνος μικροκυμάτων έχει χαλάσει. Ο εκμισθωτής μου είπε να ανάψω τον καυστήρα για να ζεσταθώ» αποκάλυψε ενώ απογοητεύθηκε και από την στάση που υιοθέτησε η Airbnb, καθώς πίστευε πως εκεί θα έβρισκε βοήθεια και θα της επέστρεφαν τα χρήματά της αμέσως. Αντιθέτως, όμως, προς μεγάλη της απογοήτευση, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. «Θέλουν να πάρουν τα λεφτά μου και νιώθω εντελώς αδικημένη» ανέφερε και πρόσθεσε πως κάποια στιγμή έμεινε χωρίς ρεύμα και WiFi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο 65χρονος κροίσος που έχασε το 98% της περιουσίας του - Είχε 40 δισ. ευρώ το 2017

«Όλο αυτό το πράγμα ήταν τόσο συγκλονιστικό. Δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ ξανά την Airbnb. Δεν έχει νόημα. Πραγματικά δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε σε μένα κάτι τέτοιο», δήλωσε. Μέσα σε όλη αυτή την... παράνοια, η ένταση με την εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης κλιμακώθηκε περαιτέρω όταν τα βίντεό της στο TikTok άρχισαν να τρεντάρουν καθώς συγκέντρωσε πάνω από 800.000 προβολές. Τελικά της επιστράφηκαν 1.600 δολάρια και της δόθηκε επίσης ένα κουπόνι 1.300 δολάρια για την επόμενη διαμονή της στην Airbnb.