Ντουέιν Γουέιντ: Τα 4 βήματα της πρωινής του ρουτίνας μετά το ΝΒΑ - «Είμαι καλύτερα από ποτέ»

Διαλογισμός, γυμναστική, «σκωτσέζικο ντους» και διατροφή. Ο 41χρονος «Flash» αποκαλύπτει τα μυστικά του για να παραμένει σε φόρμα, έχοντας αποσυρθεί από το NBA εδώ και σχεδόν μια πενταετία.
Ντουέιν Γουέιντ: Τα 4 βήματα της πρωινής του ρουτίνας μετά το ΝΒΑ - «Είμαι καλύτερα από ποτέ»

Ο Ντουέιν Γουέιντ πέρασε 16 χρόνια στο ΝΒΑ, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους shooting guards της σύγχρονης ιστορίας, καθώς έχτισε μια αξιοζήλευτη καριέρα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία πρωταθλήματα (2006, 2012, 2013), στο πρώτο εκ των οποίων αναδείχθηκε και MVP των τελικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο David Beckham και ο Shaquille O'Neal διοργανώνουν πάρτι για την F1 στο Λας Βέγκας

Μάλιστα, πλέον, στα 41 του, αποκάλυψε στο CNBC Make It ότι αισθάνεται πιο υγιής από ποτέ, ακόμη και όσο ήταν στο παρκέ σαν παίκτης. Η διαφορά, λέει, έγκειται στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του. Ως «δυάρι», ο Γουέιντ έβαζε τη φυσική του κατάσταση πάνω από όλα. Ωστόσο, αφότου «κρέμασε τα παπούτσια του», έχει επικεντρωθεί περισσότερο στη συνολική του ευεξία, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής του υγείας και του προσωπικού χρόνου που επενδύει στον εαυτό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 23 δολάρια μόνο αγοράζετε τη Mercedes-Benz S600 Lorinser του Μάικλ Τζόρνταν

«Αισθάνομαι ότι είμαι σε καλύτερη φόρμα τώρα από ό,τι ήμουν στην πραγματικότητα ως παίκτης. Ήμουν πολύ μυώδης, αλλά δεν πρόσεχα το σώμα μου με τον τρόπο που θα έπρεπε γιατί δεν είχα τις γνώσεις. Νοιάζομαι περισσότερο για τις καθημερινές μου πρακτικές ευεξίας. Καταλαβαίνω τη σημασία τους» υπογραμμίζει ο «Flash».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο ηλεκτρονικό κατάστημα πολυτελών ρολογιών Chrono24 επενδύει ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο D-Wade και ο 21χρονος γιος του, Zαΐρ που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του και αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο στο Basketball Africa League, ξεκίνησαν πρόσφατα μια συνεργασία με την εταιρεία ευεξίας Thorne για να ενσωματώσουν πιο υγιή πρακτικές για μακροζωία.

Η πρωινή ρουτίνα 4 βημάτων του θρύλου των Μαϊάμι Χιτ

Μετά τη αποχώρησή του από την ενεργό δράση το 2019, ο Γουέιντ δεν είχε πλέον τις καθημερινές ιατρικές συμβουλές και πρακτικές που λάμβανε ως παίκτης του NBA, με αποτέλεσμα, να νιώθει εξαντλημένος και οι πόνοι από τη φυσική καταπόνηση που ήρθε ως «τίμημα» από τα χρόνια που αγωνιζόταν στο κορυφαίο επίπεδο, κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με δικό του ποτό: την τεκίλα Lobos 1707 Limited Edition Añejo

«Έπρεπε να βγω έξω και να βρω τις δικές μου πληροφορίες. Έψαχνα τα πράγματα που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να αποδώσω με όλους τους τρόπους ως άνθρωπος καθώς βλέπω τον εαυτό μου ακόμα ως αθλητή. Αλλά γερνάω και έπρεπε να αποκτήσω μια πρωινή ρουτίνα (morning routine, επισημαίνει.

Εικόνα

Τώρα, στον Γουέιντ αρέσει να ξεκινά τα πρωινά του με διαλογισμό. «Θα πρέπει όλοι να έχουμε μια στιγμή σιωπής για τον εαυτό μας», τονίζει και προσθέτει πως εξακολουθεί να του αρέσει να διατηρείται σε φόρμα, καθώς είναι εμμονικός με την εμφάνισή του και «βαράει κάρτα» στο γυμναστήριο ακολουθώντας μια αυστηρή προπονητική ρουτίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τζέιμς Χάρντεν χάρισε στον MVP 2023 Τζόελ Έμπιντ το πρώτο του Rolex

«Ό,τι ώρα κι αν είναι, σηκώνομαι κάθε μέρα και πέφτω με τα μούτρα στη δουλειά. Νιώθω ότι είναι καλό να ανεβάζεις αυτόν τον καρδιακό ρυθμό και βάζεις προκλήσεις στον εαυτό σου στο γυμναστήριο» σημειώνει, συμπληρώνοντας πως μόλις ολοκληρώσει τα σετ του, μπαίνει στη σάουνα και μετά σε μια κρύα μπανιέρα για να βοηθήσει το σώμα του να ανακάμψει, ενώ αν και δεν είναι μεγάλος φαν των λαχανικών, προμηθεύεται καθημερινά τα φυτικά συμπληρώματα που χρειάζεται από την Thorne.

Εικόνα

Από τα 20 του έτη, που έμαθε τι λειτουργεί ευεργετικά για το σώμα και τη φυσική του κατάσταση, έχει εξελίξει σημαντικά τη ρουτίνα του. «Είναι ένα απαιτητικό πρόγραμμα με σύνθετες διαδικασίες και πολλά βήματα, αλλά πιστεύω στο πλάνο μου. Είμαι πιστός στην εφαρμογή του, όπως οι γυναίκες στη ρουτίνα για την περιποίηση του προσώπου τους» καταλήγει ο σταρ του NBA.