Κριστιάνο Ρονάλντο: Επενδύει άγνωστο ποσό στο διάσημο ηλεκτρονικό κατάστημα ρολογιών Chrono24

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρει άλλη μια φορά στη λίγκα των χρονομηχανών, επενδύοντας ένα άγνωστο ποσό στο διάσημο ηλεκτρονικό κατάστημα ρολογιών Chrono24. Ο Πορτογάλος επιθετικός διαθέτει μια συλλογή αξίας πολλών εκατομμυρίων, η οποία περιλαμβάνει αρκετά σπάνια μοντέλα.
Κριστιάνο Ρονάλντο: Επενδύει άγνωστο ποσό στο διάσημο ηλεκτρονικό κατάστημα ρολογιών Chrono24

H αγάπη του Κριστιάνο Ρονάλντο για τα ρολόγια είναι γνωστή στους πάντες. Ο 38χρονος σταρ του ποδοσφαίρου διαθέτει μια τρομερή συλλογή ρολογιών υψηλής ποιότητας, ενώ έχει ήδη συνάψει μια συνεργασία με την ελβετική ωρολογοποιία Jacob & Co., για μια σειρά μοντέλων αφιερωμένη σ’ αυτόν.

Διαβάστε ακόμα: Ρότζερ Φέντερερ - Εμφανίστηκε στο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον με ένα «ολόφρεσκο» ρολόι Rolex Sky-Dweller

Τώρα, ο Πορτογάλος επιθετικός έρχεται να σκοράρει άλλη μια φορά στη λίγκα των χρονομηχανών, επενδύοντας ένα άγνωστο ποσό στο διάσημο ηλεκτρονικό κατάστημα ρολογιών Chrono24, μέσω της εταιρείας του CR7 SA.

«Ως μακροχρόνιος συλλέκτης ρολογιών και τακτικός χρήστης του Chrono24, είναι χαρά για μένα που γίνομαι τώρα μέτοχος της εταιρείας», ανέφερε ο Ρονάλντο σε δήλωση. «Το Chrono24 ενώνει εκατομμύρια λάτρεις του ρολογιού από όλο τον κόσμο για να μοιραστούν μαζί το πάθος τους. Και η παγκόσμια ενοποίηση είναι κάτι που γνωρίζω καλά και χαίρομαι που είμαι μέρος της».

Εικόνα

Ο Ρονάλντο δεν είναι ο μόνος διάσημος επενδυτής της πλατφόρμας. Ο Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του ομίλου LVMH, υποστήριξε το Chrono24 τον Αύγουστο του 2021 μέσω του τεχνολογικού βραχίονα της επενδυτικής εταιρείας της οικογένειάς του, γνωστής και ως Aglaé Ventures.

Άλλοι αξιόλογοι επενδυτές περιλαμβάνουν το πρώην στέλεχος της Richemont και σύμβουλο επιχειρήσεων, Τζιάνι Σεράτσι, καθώς και τον ιδρυτή του Net-a-Porter ηλεκτρονικού καταστήματος YOOX, Αλμπέρτο Γκρινιόλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεχιζόμενη χρηματοδότηση από τους επενδυτές βοήθησε την εταιρεία να σημειώσει αποτίμηση άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Το Chrono24 ιδρύθηκε το 2003, έχει αναπτυχθεί εκθετικά τα τελευταία 20 χρόνια και αναμόρφωσε τον τρόπο με τον οποίο πολλοί συλλέκτες ψωνίζουν ρολόγια πολυτελείας. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 500.000 μοντέλα τα οποία είναι καταχωρημένα στην πλατφόρμα από περισσότερους από 3.000 αντιπροσώπους και 30.000 ιδιώτες πωλητές σε όλο τον κόσμο.

Περίπου 9 εκατ. μοναδικοί χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπο κάθε μήνα για να αγοράσουν νέα, μεταχειρισμένα και vintage σχέδια. Ο Ρονάλντο, όπως φαίνεται, είναι ένας από αυτούς. Φανατικός λάτρης των ρολογιών, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής (κατατάσσεται ως ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο με ετήσιο εισόδημα που υπολογίζεται περίπου στα 136 εκατ. δολάρια) φημολογείται ότι διαθέτει μια συλλογή ρολογιών αξίας πολλών εκατομμυρίων.

Ανάμεσα στα μοντέλα που κατέχει ξεχωρίζουν μερικά σπάνια κομμάτια, όπως το πιο ακριβό Rolex που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ένα Jacob & Co. Flying Tourbillon αξίας περίπου 780.000 δολαρίων και ένα Franck Muller αξίας άνω του 1 εκατ. δολαρίων.

«Κανείς δεν μεταφέρει το πάθος για τα πολυτελή ρολόγια στην παγκόσμια σκηνή όπως ο Κριστιάνο», προσθέτει ο ιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος του Chrono24, Τιμ Στράκε. «Έχει ήδη εδραιώσει τη θέση του ως ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία και ως επενδυτής δείχνει έξυπνη γνώση της πολυτέλειας και της τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης».

Ο Στράκε υποστηρίζει ότι με τον Ρονάλντο στο επενδυτικό μείγμα, η εταιρεία στοχεύει σε περαιτέρω παγκόσμια επέκταση. Ωστόσο, ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη δευτερογενή αγορά, καθώς οι τιμές στην αγορά μεταπώλησης για τα ρολόγια των ελβετικών ωρολογοποιών βρίσκονται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Ακόμη και το Chrono24 χρειάστηκε να μειώσει περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού του νωρίτερα μέσα στο έτος, λόγω της ακραίας διακύμανσης στην αξία των μεταχειρισμένων ρολογιών. Να δούμε, λοιπόν, αν η πλατφόρμα θα καταφέρει να ανακάμψει με την επένδυση ενός επιθετικού παγκόσμιας κλάσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ