Μάικλ Τζόρνταν: Η Mercedes-Benz S600 Lorinser που κάποτε οδηγούσε ο θρύλος του NBA πωλείται για 23 δολάρια

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια της... «Last Dance» περιόδους του στο NBA βγαίνει τώρα προς πώληση. Ωστόσο η τιμή για τη Mercedes-Benz S600 Lorinser του 1996, παρά τη διασημότητά της, είναι μόλις 23 δολάρια.
Μάικλ Τζόρνταν: Η Mercedes-Benz S600 Lorinser που κάποτε οδηγούσε ο θρύλος του NBA πωλείται για 23 δολάρια

Μια Mercedes-Benz S600 Lorinser του 1996 που οδηγούσε ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της καριέρας του στο ΝΒΑ πρόκειται να βγει σύντομα προς πώληση. Ωστόσο, ο πρώην ιδιοκτήτης του κουπέ δεν είναι η μόνη πτυχή που κάνει το αυτοκίνητο τόσο αξιοσημείωτο, καθώς η ζητούμενη τιμή του είναι μόλις 23 δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Ferrari 412 P Berlinetta - Γιατί θα γίνει ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα στην ιστορία των δημοπρασιών

Το αυτοκίνητο θα πωληθεί από την πλατφόρμα livestream αγορών Whatnot στο φετινό National Sports Collectors Convention, το οποίο θα διαρκέσει από σήμερα Τεταρτη 26 Ιουλίου έως την Κυριακή 30 Ιουλίου. Όποιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει, μπορεί να εισάγει το Whatnot Drop του μέσω της εφαρμογής smartphone της εταιρείας την πρώτη μέρα της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, θα επιλεγεί ένας νικητής που μπορεί στη συνέχεια να ολοκληρώσει τη συναλλαγή για 23 δολάρια. Οι θαυμαστές μπορούν να εισέλθουν στο Drop από οπουδήποτε, αλλά όσοι είναι παρόντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ελέγξουν το αυτοκίνητο αυτοπροσώπως.

Εικόνα

Η Mercedes του Τζόρνταν είναι ένα κουπέ W140 S-Klasse που ο ίδιος και η τότε σύζυγός του Χουανίτα αγόρασαν στα τέλη του 1995 και κράτησαν μέχρι το 2003. Το αυτοκίνητο, το οποίο εμφανίστηκε στο έβδομο επεισόδιο του «The Last Dance» στο Netflix, είναι φινιρισμένο σε μεταλλικό σκούρο μπλε και έχει προσαρμοσμένο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των χρωμιωμένων μονομπλόκ τροχών, από τη Lorinser.

Μέσα στο όχημα, υπάρχει ακόμα και τηλέφωνο αυτοκινήτου που εμφανίζει το όνομα του Jordan στο ταμπλό όποτε είναι ενεργοποιημένο. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης αξιοσημείωτη ισχύ, χάρη στον V-12 των 6,0 λίτρων που κρύβεται κάτω από το καπό του.

Εικόνα

Πιθανότατα αναρωτιέστε γιατί η WhatNot πουλά τη Mercedes της Jordan για τόσο λίγα χρήματα. Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα πολλά κομμάτια των πολυπόθητων αθλητικών αναμνηστικών που η υπηρεσία πουλάει για 23 δολάρια στο φετινό συνέδριο. Επιπλέον, το 23 είναι και ο πιο διάσημος αριθμός φανέλας του θρύλου του μπάσκετ.

Εικόνα

Άλλος ένας λόγος της... ανύπαρκτης τιμής είναι ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δυσκολεύτηκαν να πουλήσουν το κουπέ, παρά τη διασημότητά του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Autoevolution, μάλιστα, το κατάστημα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Beverly Hill Car Club προσπαθούσε ανεπιτυχώς να πουλήσει το αυτοκίνητο για τα τελευταία τρία χρόνια. Να δούμε αν το WhatNot θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα.