ΝΒΑ: Ο Τζέιμς Χάρντεν χάρισε στον MVP 2023 Τζόελ Έμπιντ ένα χρυσό ρολόι Rolex 41.500 δολαρίων

Ο σταρ του ΝΒΑ Τζέιμς Χάρντεν χάρισε στον Τζόελ Έμπιντ ένα χρυσό ρολόι Rolex για την κατάκτηση του βραβείου MVP της σεζόν στο NBA. To Rolex Day-Date 40, αξίας 41.500 δολαρίων, διαθέτει χαραγμένη την επιγραφή «2023 MVP» στο πίσω μέρος της κάσας του. 
ΝΒΑ: Ο Τζέιμς Χάρντεν χάρισε στον MVP 2023 Τζόελ Έμπιντ ένα χρυσό ρολόι Rolex 41.500 δολαρίων

Ο σταρ του ΝΒΑ, Τζέιμς Χάρντεν, μόλις έκανε δώρο στον Τζόελ Έμπιντ ένα ρολόι που αρμόζει στον κάτοχο του τίτλου του MVP. Την Τρίτη 2 Μαίου, ο σέντερ των Philadephia 76ers κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του NBA για τη σεζόν 2022-23.

Διαβάστε ακόμα: MBII King Charles III Limited Edition - Η Bremont τιμά τη στέψη του Καρόλου Γ’ με ένα βασιλικό ρολόι περιορισμένης έκδοσης

Για να γιορτάσει την περίσταση, ο στενός συμπαίκτης του Έμπιντ και πρώην MVP, Τζέιμς Χάρντεν, εξέπληξε τον συναθλητή του, χαρίζοντάς του το πρώτο του Rolex. Η πρώτη αντίδραση του Εμπίντ, πέρα από την έκπληξή του, ήταν να ρωτήσει ενθουσιασμένος: «Πώς φοράς ρολόγια;».

Ο Έμπιντ και οι συμπαίκτες του περίμεναν την ανακοίνωση της απονομής του τίτλου σε μια αίθουσα συνεδριάσεων ξενοδοχείου, όπου ο Χάρντεν ήταν ο πρώτος που αγκάλιασε τον νέο νικητή που όλη την ώρα κρατούσε το κεφάλι του με δυσπιστία. Στη συνέχεια, λίγα δευτερόλεπτα μετά τη συνέντευξη Τύπου του νέου MVP, ο Χάρντεν, (MVP του NBA για το 2018), έδωσε στον Έμπιντ ένα Rolex Day-Date 40 αξίας 41.500 δολαρίων.

Το ρολόι 40 χιλιοστών είναι κατασκευασμένο από χρυσό Everose 18 καρατίων με υπέροχο καντράν ίδιας απόχρωσης, αυλακωτή στεφάνη και μπρασελέ President. Διαθέτει επίσης μια χαραγμένη επιγραφή «2023 MVP» στο πίσω μέρος της κάσας του.

«Δεν ξέρω καν από πού να ξεκινήσω», είπε ο Εμπίντ σε συνέντευξή του στο Inside the NBA μετά την ανακοίνωση του βραβείου. «Έχει περάσει πολύς καιρός, πολλή σκληρή δουλειά. Έχω περάσει πολλά και δεν μιλώ μόνο για το μπάσκετ… είναι ωραία».

Σύμφωνα με το ESPN., ο Εμπίντ κατέκτησε τον τίτλο του MVP συγκεντρώνοντας 73 από τις 100 ψήφους πρώτης θέσης (915 συνολικά). Ο αριθμός τον έφερε μπροστά από τον σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς (674 ψήφοι) και τον επιθετικό των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο (606 ψήφοι).

Με το παρατσούκλι «The Process», ο Εμπίντ φέρεται να αγωνίζεται για το τρόπαιο του MVP εδώ και χρόνια. Προερχόμενος από το Γιαουντέ του Καμερούν, έχασε τις δύο πρώτες του πλήρεις σεζόν λόγω τραυματισμών προτού γίνει πολυετής παίκτης All-Star και All-NBA.

Ο Εμπίντ οδηγεί στο ΝΒΑ στο σκοράρισμα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, έχοντας μέσο όρο υψηλού καριέρας 33,1 πόντους και 54,8 % στα σουτ. Τα κυριότερα στιγμιότυπά του για τη σεζόν 2022-23 περιλαμβάνουν επίσης 10,2 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ και 1,7 τάπες ανά παιχνίδι. Η ανάδειξή του ως φετινό MVP σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη σεζόν που ένας σέντερ κερδίζει το βραβείο.

Ο Εμπίντ είπε στους συμπαίκτες του ότι έχουν «πέντε λεπτά για να πανηγυρίσουν» τη νίκη του πριν το 2ο παιχνίδι της δεύτερης σειράς πλέι οφ εναντίον των Celtics. «Έχουμε τα πέντε λεπτά μας!». Φυσικά, έκανε και μερικά σχόλια για τον Χάρντεν. «Είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ με τον οποίο έχω παίξει ποτέ και είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ πιθανώς στο ΝΒΑ», είπε. «Ήταν πολύ χαρούμενος για τον τίτλο μου, όπως ήταν όλοι οι Sixers και αυτό σήμαινε πολλά για μένα».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ