Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Πέταξε με αεροπλάνο σε διάσκεψη για το κλίμα και κάποιοι το πέρασαν για ιδιωτικό τζετ

Ένα tweet του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ να κάθεται σε ένα κάθισμα της Α’ θέσης σε εμπορική πτήση για μια διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή προκάλεσε θύελλα επικριτικών σχολίων καθώς πολλοί βιάστηκαν να υποθέσουν ότι ο ηθοποιός βρισκόταν σε ιδιωτικό τζετ.
Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Πέταξε με αεροπλάνο σε διάσκεψη για το κλίμα και κάποιοι το πέρασαν για ιδιωτικό τζετ

Σε αντίθεση με άλλους διάσημους «υπερασπιστές» του περιβάλλοντος όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο που χρησιμοποιούν ιδιωτικά τζετ και κάνουν πάρτι σε γιοτ, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ πέταξε με εμπορική πτήση για να μεταβεί σε μια διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στη Βιέννη.

Διαβάστε ακόμα: Έλον Μασκ - Έκανε με το τζετ του 171 πτήσεις σ' ένα χρόνο - Σαν να πέταξε 12,4 φορές γύρω από τη Γη

Παρότι χρειάζονται κότσια για να τα βάλει κανείς με τον Άρνι, δεν έλειψαν κάποιοι «άγρυπνοι» φύλακες» της οικολογίας, οι οποίοι βιάστηκαν να τον κατηγορήσουν ότι πέταξε με ιδιωτικό τζετ.

Ο πρώην κυβερνήτης βρισκόταν εν πτήση για την αυστριακή Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα που ίδρυσε ο ίδιος όταν φωτογραφήθηκε να κάθεται αναπαυτικά σε ένα κάθισμα της Α’ θέσης.

Έγραψε, μάλιστα στο Twitter: «Καθ' οδόν προς το @ArnoldSCI για τη φετινή σύνοδο κορυφής στη Βιέννη». Ο Άρνι δεν πρόλαβε καλά-καλά να κάνει το tweet και τα σχόλια άρχισαν να πέφτουν «βροχή»: «Δεν υπάρχει καμία έκτακτη ανάγκη για το κλίμα και όλα τα ιδιωτικά τζετ αποδεικνύουν ότι αυτό το γνωρίζουν όλοι», έγραψε κάποιος για να πάρει την κατάλληλη απάντηση από τον Σβαρτσενέγκερ: «Αυτή είναι μια εμπορική πτήση. Ελπίζω πραγματικά να μην επινοείτε πράγματα για να είστε συνέχεια οργισμένοι. Δεν θέλω να είστε τόσο μίζεροι», απάντησε ο ηθοποιός.

Ο πρωταγωνιστής του «Εξολοθρευτή» είναι φανατικός οικολόγος και μάχεται για την κλιματική αλλαγή. Η πρωτοβουλία Schwarzenegger Climate Initiative για την οποία έκανε το συγκεκριμένο ταξίδι, ιδρύθηκε από τον ίδιο το 2017. Επίσης, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως κυβερνήτης της Καλιφόρνια, υποστήριξε ένθερμα την πράσινη οικονομία.

Παρά το «πράσινο βιογραφικό» του 75χρονου ηθοποιού, αλλά και τη διευκρίνισή του ότι το αεροπλάνο ήταν εμπορικό και όχι ιδιωτικό, τα σχόλια των θερμοκέφαλων στην ανάρτησή του συνεχίστηκαν, με κάποιους να τον αποκαλούν «υποκριτή», ενώ ένας ρώτησε: «Πόσα πληρώνεστε για να προωθήσετε τη φάρσα;».

Ο εμβληματικός σταρ του Χόλιγουντ προσπάθησε να προτρέψει τους επικριτές του να σκέφτονται καλύτερα: «Σας παρακαλώ, μην επινοείτε πράγματα», ανέφερε, «απλώς να είστε λογικοί. Αν κάποιος πληρώνει τους ανθρώπους για να αλλάξει τον τρόπο που μιλούν για τη ρύπανση, ποιος έχει περισσότερα χρήματα από τις εταιρείες πετρελαίου; Λειτουργείτε κατά του κατεστημένου ενώ κάνετε τη δουλειά μιας ομάδας πλούσιων στελεχών ορυκτών καυσίμων;».

Ο Σβαρτσενέγκερ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πολλούς διάσημους «πρωταθλητές του κλίματος». Μπιλ Γκέιτς και Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ίσως τα ηχηρότερα ονόματα μεταξύ των προσωπικοτήτων που μιλούν ένθερμα για την κλιματική αλλαγή. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου τόσο ο ένα όσο και ο άλλος κάνουν διακοπές και διοργανώνουν πάρτι σε megayachts, αλλά και πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους με ιδιωτικά τζετ.

Σε αντίθεση με αυτούς, ο Σβαρτσενέγκερ όχι μόνο μένει πιστός στον λόγο και την αποστολή του, αλλά αντιμετωπίζει και τους επιτιθέμενους υπομονετικά. «Πριν περάσετε όλη μέρα στο Twitter ψάχνοντας ψεύτικους λόγους για να τρελαίνεστε, αφιερώστε λίγα λεπτά κοιτάζοντας στον καθρέφτη και ανακαλύψτε τον πραγματικό λόγο που είστε αναστατωμένοι. Δουλέψτε το. Κάντε το ξανά και ξανά. Να είστε άβολα. Μια μέρα θα με ευχαριστείτε», έγραψε ο Άρνι. Αν μη τι άλλο, κάτι ξέρει από σκληρή δουλειά.