Έλον Μασκ: Έκανε με το τζετ του 171 πτήσεις σ' ένα χρόνο - Σαν να πέταξε 12,4 φορές γύρω από τη Γη

Το ιδιωτικό τζετ του Έλον Μασκ πέταξε πέρυσι 12,4 φορές γύρω από την υδρόγειο. Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX έκανε συνολικά 171 ταξίδια μέσα σε ένα χρόνο, πολλά περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο στον κόσμο.
Έλον Μασκ: Έκανε με το τζετ του 171 πτήσεις σ' ένα χρόνο - Σαν να πέταξε 12,4 φορές γύρω από τη Γη

Μπορεί η σχέση του Έλον Μασκ, διευθύνοντος συμβούλου της Tesla και της SpaceX, έχει με τα αυτοκίνητα και τα διαστημόπλοια να είναι προφανής, ωστόσο το στοιχείο εκείνο που την κρατά ζωντανή φαίνεται ότι είναι το ιδιωτικό του τζετ.

Διαβάστε ακόμα: Μπερνάρ Αρνό - Ο CEO της LVMH πούλησε το ιδιωτικό τζετ του για να μην τον παρακολουθούν οι ακτιβιστές του Twitter

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το 2022 ο Μασκ ταξίδεψε με το τζετ του περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο στον κόσμο. Πραγματοποίησε συνολικά 171 πτήσεις, ξεπερνώντας τις 115 του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τις 85 των Σεργέι Μπιν και Λάρι Πέιτζ της Google και τις 82 του Λάρι Έλισον.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο βρέθηκε σε όλο τον κόσμο το 2022: επισκέφτηκε τον Έλισον στη Χαβάη, έκανε πάρτι στο Βερολίνο και συνάντησε τον Πάπα στη Ρώμη. Συχνά, ταξίδευε μεταξύ των διαφορετικών επιχειρήσεών του, με μερικές φορές καθημερινά ταξίδια από τα κεντρικά γραφεία της Tesla στο Όστιν, στο γραφείο της SpaceX στο Λος Άντζελες. Και μόλις απέκτησε το Twitter, τον Οκτώβριο, οι επισκέψεις του στην έδρα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης στο Σαν Φρανσίσκο αυξήθηκαν δραματικά.

Εικόνα
Το Gulfstream G650ER του Έλον Μασκ

Μέσα σε ένα χρόνο, το ιδιωτικό αεροπλάνο του Μασκ έκανε κύκλους γύρω από τη Γη συνολικά 12,4 φορές, ασύλληπτο νούμερο ακόμη και για τους πιο τακτικούς ταξιδιώτες. Το πιο εκπληκτικό ωστόσο δεν είναι αυτό, αλλά η διάρκεια ορισμένων εκ των πτήσεων του Μασκ.

Αρκετές πτήσεις διήρκεσαν 15 λεπτά ή λιγότερο, συμπεριλαμβανομένης μιας από τα κεντρικά γραφεία της SpaceX στο Χόθορν της Καλιφόρνια, προς το LAX, το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, που βρίσκεται μόλις 10χλμ. μακριά. Και τον Δεκέμβριο, ο Μασκ πέταξε για δυόμισι ώρες από το Όστιν στο Σακραμέντο, για να επιστρέψει περίπου 24 λεπτά αργότερα.

Η εξάρτηση του Μασκ από το ιδιωτικό του τζετ έρχεται φυσικά σε πλήρη αντίθεση με τη δημόσια αφοσίωσή του στη βιωσιμότητα – ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον ιδρυτή μιας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων.

Μόνο πέρυσι, το προσωπικό του αεροπλάνο εξέπεμψε 2.112 τόνους αερίων του θερμοκηπίου. Όπως σημειώνει το Bloomberg, η ποσότητα αυτή είναι περισσότερο από 140 φορές μεγαλύτερη από το μέσο αποτύπωμα άνθρακα της Αμερικής.

Για να το θέσουμε αλλιώς, ένα Tesla Model 3 θα πρέπει να αντικαταστήσει ένα μέσο premium αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης για 11.265.000 χλμ. για να αντισταθμίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις πτήσεις του Μασκ.

Με το 2023 να αποδεικνύεται ήδη μια μεγάλη –και ίσως ασταθής- χρονιά για τον διάσημο δισεκατομμυριούχο (έγινε ο πρώτος επιχειρηματίας που έχασε 200 δισ. δολάρια για να ξαναγίνει και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες), φαίνεται ότι ανάλογο θα είναι και το πρόγραμμα πτήσεων του τζετ του.