Λεονάρντο ΝτιΚάπριο: Έκανε Πρωτοχρονιά με μοντέλα σ' ένα γιοτ 150 εκατ. δολαρίων που μολύνει όσο 1.500 αυτοκίνητα

Ο αυτοαποκαλούμενος «περιβαλλοντολόγος» Λεονάρντο Ντι Κάπριο υποδέχθηκε το νέο έτος με μια παρέα μοντέλων στο σούπερ γιοτ «Vava II», αξίας150 εκατ. δολαρίων. Κανένα ηθικό ζήτημα με τα μοντέλα, μόνο που το πλοίο εκλύει περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από 1.500.
Λεονάρντο ΝτιΚάπριο: Έκανε Πρωτοχρονιά με μοντέλα σ' ένα γιοτ 150 εκατ. δολαρίων που μολύνει όσο 1.500 αυτοκίνητα

Η έκδηλη αγάπη του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για τα γιοτ σίγουρα δεν πηγάζει από την ταινία «Τιτανικός», στην οποία πρωταγωνίστησε πριν από περισσότερα από 25 χρόνια. Από τότε, χρόνο με το χρόνο, ο ΝτιΚάπριο εμφανίζεται με μια σειρά όμορφων γυναικών σε πολυτελείς θαλαμηγούς, κάνοντας πάρτι και ζώντας τη ζωή στο έπακρο.

Διαβάστε ακόμη: Το πιο ακριβό πάρτι της Πρωτοχρονιάς γίνεται στο Ντουμπάι και η τιμή του είναι απλησίαστη

Αυτό ωστόσο που έχει παρατηρηθεί είναι ότι ενώ οι συνοδοί του ηθοποιού αλλάζουν συνέχεια, το σούπερ γιοτ που φαίνεται να προτιμά παραμένει το ίδιο. Το «Vava II», του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ερνέστο Μπερταρέλι, έχει γίνει το πλωτό σπίτι για τα σουαρέ του ΝτιΚάπριο.

Το πλήρως προσαρμοσμένο πλοίο των 150 εκατ. δολαρίων, φαίνεται να έχει κερδίσει μια μόνιμη θέση στην καρδιά του σταρ του Χόλιγουντ, κάτι που δεν φαίνεται να έχουν καταφέρει οι περισσότερες γυναίκες με τις οποίες έχει συνδεθεί.

Εικόνα

Ο ΝτιΚάπριο είχε ναυλώσει το πολυτελές σκάφος για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2021 και εθεάθη ξανά σε αυτό παρέα με τον Τρίσταν Τόμσον το καλοκαίρι του 2022. Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του TMZ. ο καταξιωμένος ηθοποιός υποδέχθηκε με το «Vava II» τη φετινή Πρωτοχρονιά στο Σεντ Μπαρτς, παρέα με το φημολογούμενο νέο έρωτά του, μοντέλο Βικτόρια Λάμας.

Το 97μετρο σκάφος είναι ένα κομψό σκαρί, την εξωτερική σχεδίαση του οποίου υπογράφει η βρετανική εταιρεία Redman Whitely Dixon και τους εσωτερικούς χώρους ο Ρεμί Τεσιέ. Το πλοίο φιλοξενεί 36 επισκέπτες, κάτι που το καθιστά ιδανικό για να φιλοξενήσει κανείς πολυτελείς συγκεντρώσεις μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τις φωτογραφικές κάμερες.

Εικόνα

Το «Vava II» περιλαμβάνει ελικοδρόμιο, μια μεγάλη πισίνα κι ένα εντυπωσιακό beach club. Ωστόσο, οι χρήστες του διαδικτύου δεν έχασαν την ευκαιρία να σημειώσουν ότι ο οικολόγος σταρ αγνοεί βολικά ότι η αγαπημένη του πλωτή ουτοπία παράγει περισσότερες εκπομπές άνθρακα ανά μίλι (1,6 km) από ό,τι ένα αυτοκίνητο για δύο μήνες.

Εικόνα

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που ο ΝτιΚάπριο βάζει σε δεύτερη μοίρα το περιβάλλον όταν πρόκειται να διασκεδάσει. Εκτός από το «Vava II», ο 48χρονος έχει ναυλώσει το 2014 το μαμούθ 147 μέτρων «A+», ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ παγκοσμίως.

Εικόνα

Την περίοδο εκείνη το αριστούργημα της εταιρείας Lurssen ονομαζόταν «Topaz» και ανήκε στον Άραβα ιδιοκτήτη της Manchester City F.C., Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν. Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο συνοδευόταν από μια συντροφιά 21 ατόμων, με τα οποία απόλαυσε το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς στη Βραζιλία.

Εικόνα

Τώρα, πώς γίνεται ένας ειλικρινής υπερασπιστής του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής που έχει συγκεντρώσει και έχει δωρίσει εκατομμύρια για αυτόν τον σκοπό, να χρησιμοποιεί ιδιωτικά τζετ και να κάνει πάρτι σε μεγάλα γιοτ; Μόνο ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο μπορεί να το απαντήσει αυτό, καθώς δείχνει ότι κάνει και τα δύο με το ίδιο πάθος.

Εικόνα

Ο ηθοποιός είναι το πρόσωπο και η φωνή των παγκόσμιων περιβαλλοντικών ζητημάτων και έχει υποστηρίξει με την παρουσία και την περιουσία του άπειρες πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με τους Economic Times, έχει συμμετάσχει σε «πράσινα» ντοκιμαντέρ όπως «A Plastic Ocean», «Before the Flood», «The Ivory Game», «Cowspiracy: The Sustainability Secret» και άλλα.

Εικόνα

Μία, μάλιστα, από τις αξιομνημόνευτες προσφορές του καλοκάγαθου εργένη είναι η δωρεά 43 εκατ. δολαρίων για την αποκατάσταση των νησιών Γκαλαπάγκος.