Dream of the Desert: Το τρένο Orient Express της Μέσης Ανατολής θα φτιάξει η Σαουδική Αραβία με 51 εκατ. δολάρια

Ακριβώς όπως το εμβληματικό Orient Express, η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να αποκτήσει το πρώτο της πολυτελές τρένο που θα μεταφέρει τους επιβάτες σε ένα ταξίδι 1.300 χιλιομέτρων σε όλο το βασίλειο.
Dream of the Desert: Το τρένο Orient Express της Μέσης Ανατολής θα φτιάξει η Σαουδική Αραβία με 51 εκατ. δολάρια

Είναι πλέον προφανές ότι στη Σαουδική Αραβία έχουν βαλθεί να κατασκευάσουν ό,τι πιο εξωφρενικό έχει γεννήσει ο ανθρώπινος νους: από ένα χιονοδρομικό κέντρο που θα φιλοξενεί μέχρι και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα στην έρημο και μια γραμμική πόλη 170 χλμ. που ονομάζεται The Line, μέχρι αιωρούμενα resort που αψηφούν τη βαρύτητα, και φυσικά τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα: Diriyah Project - Το νέο «φαραωνικό» έργο του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας είναι μια πόλη 300 χρόνων κουλτούρας

Αυτό που φαίνεται ότι έλειπε από το αρχιτεκτονικό όραμα του διαδόχου των Εμιράτων Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ ήταν το πώς θα μπορούσε κάποιος να θαυμάσει όλα αυτές τις υπερφυσικές κατασκευές ταξιδεύοντας με την πολυτέλεια που θα άρμοζε σε έναν επισκέπτη του βασιλείου του.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει τώρα η προσθήκη ενός πολυτελούς τρένου, του πρώτου αυτής της κατηγορίας στη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ένα ακόμη στολίδι στο στέμμα της χώρας.

Εικόνα

Όπως ανακοινώθηκε, οι Εθνικοί Σιδηρόδρομοι της Σαουδικής Αραβίας (SAR)ήρθαν σε συμφωνία με τον ιταλικό Όμιλο Arsenale, με μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου της SAR, Μπάσαρ Αλ Μαλίκ, και του προέδρου του Ομίλου Arsenale, Πάολο Μπαρλέτα.

Εικόνα

Από το 2025 που αναμένεται να ολοκληρωθεί, το πολυτελές τρένο «Dream of the Desert» θα εκτελεί δρομολόγια από το Ριάντ στο Κουραγιάτ, μια διαδρομή που θα επιτρέπει στους επιβάτους του να απολαύσουν όλο το –φυσικό και τεχνητό- μεγαλείο της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του έργου, μόνο η κατασκευή του τρένου θα κοστίσει 51 εκατ. δολάρια, ποσό μάλλον αμελητέο σε σχέση με τον πακτωλό πλούτου που αποδεδειγμένα διαθέτει η περιοχή ή σε σύγκριση με τα budget άλλων έργων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στη χώρα.

«Η υπογραφή αυτού του μνημονίου συμφωνίας μεταξύ της SAR και της Arsenale θα θεωρηθεί ως ένα πρώτο βήμα προς την εισαγωγή μιας νέας προσφοράς στην τουριστική αγορά: την εμπειρία πολυτελών ταξιδιών με τρένο», δήλωσε ο διευθύνων δύμβουλος της SAR, Δρ Μπασάρ μπιν Καλέντ Αλ Μαλίκ.

Σε σχετική ανακοίνωση, το πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε: «Η συμφωνία αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της SAR για την προώθηση του τουρισμού και των πολιτιστικών υποθέσεων στο Βασίλειο και στοχεύει στην ενίσχυση των εθνικών τουριστικών στόχων. Το πολυτελές τρένο θα προσφέρει στους επισκέπτες και τους κατοίκους του Βασιλείου μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν μια σειρά από τουριστικά αξιοθέατα μέσα σε ένα πλαίσιο ολοκληρωμένων υπηρεσιών πολυτελών μεταφορών».

Να θυμίσουμε πως δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την παρουσίαση ενός άλλου mega project εκ μέρους του πρίγκιπα Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ: Πρόκειται για τη Mukaab, μια νέα υπερσύγχρονη πόλη σε σχήμα κύβου, η οποία θα είναι 20 φορές μεγαλύτερη του όγκου του Empire State Building της Νέας Υόρκης και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2030.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ