Diriyah Project: Το νέο «φαραωνικό» έργο του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας είναι μια πόλη 300 χρόνων κουλτούρας

Ένα νέο κλοσσιαίο έργο ανακοίνωσε ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ. Το Diriyah Project έχει ως στόχο να αναδείξει το μεγαλείο των 300 ετών της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού βασιλείου και να δημιουργήσει νέα οικονομικά οικοσυστήματα παγκόσμιας εμβέλειας.
Diriyah Project: Το νέο «φαραωνικό» έργο του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας είναι μια πόλη 300 χρόνων κουλτούρας

Είναι προφανές πλέον ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο όραμα του πρίγκιπα, διαδόχου και πρωθυπουργού της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, να ενισχύσει την πολιτιστική ταυτότητα του βασιλείου στον παγκόσμιο χάρτη και να το επαναπροσδιορίσει ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό.

Διαβάστε ακόμα: Σαουδική Αραβία - Στα σχέδια ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο - Θα έχει ύψος 2 χιλιομέτρων

Έπειτα από το Neom, το Red Sea, την Qiddiya και τη Roshn, o ηγέτης της αραβικής χώρας αποκάλυψε το Diriyah Project, ως το πέμπτο σκέλος του gigaproject του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων (PIF).

Στόχος της νέας υπερκατασκευής είναι να ξεδιπλώσει το μεγαλείο των 300 ετών της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας σε ένα σύμπλεγμα μουσείων και ειδικά κατασκευασμένων περιπτέρων που θα βρίσκονται παντού στην πόλη.

Όπως αναμένεται από ένα έργο αυτού του μεγέθους, το Diriyah Project θα φέρει επίσης στο προσκήνιο στρατηγικούς εγχώριους τομείς, θα δημιουργήσει συνεργασίες με τον τοπικό ιδιωτικό τομέα και θα ξεκλειδώσει νέες επενδυτικές ευκαιρίες σε κατασκευές, ξενοδοχεία, καταστήματα λιανικής, ψυχαγωγία και πολιτιστικές εγκαταστάσεις.

Εικόνα

Παρόμοια με το Neom City, το τελευταίο έργο αναμένεται να βοηθήσει επίσης στη δημιουργία χιλιάδων νέων ευκαιριών εργασίας και να προσφέρει μια σειρά πρωτοβουλιών για κατοίκους και επισκέπτες, ανέφερε το Gulf Business.

Εικόνα

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, το Diriyah Project έρχεται σε συνέχεια του βασιλικού διατάγματος που εκδόθηκε το 2017 για τη σύσταση Αρχής για την Ανάπτυξη της Πύλης Ντιρίγια (DGDA) με στόχο τη διατήρηση της κληρονομιάς και της ιστορίας της Ντιρίγια.

Έτερος ρόλος της DGDA είναι να παράσχει στο PIF πλήρη υποστήριξη για να καθιερώσει το Diriyah Project ως έναν από τους πιο εξέχοντες τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, αναδεικνύοντας την κουλτούρα της Σαουδικής Αραβίας όπως ποτέ άλλοτε, αναφέρει το SPA.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ