The Line: To νέο megaproject της Σαουδικής Αραβίας είναι μια ευθεία πόλη 170 χλμ. μέσα στην έρημο

Οι πρώτες εικόνες του The Line, της πόλης του μέλλοντος που θα στεγάσει 9 εκατομμύρια ανθρώπους στη μέση της αραβικής ερήμου, μόλις έκαναν την εμφάνισή τους.
The Line: To νέο megaproject της Σαουδικής Αραβίας είναι μια ευθεία πόλη 170 χλμ. μέσα στην έρημο

Το megaproject με την ονομασία The Line, η σουρεαλιστική γραμμική πόλη μήκους 170 χιλιομέτρων που θέλει να δημιουργήσει η Σαουδική Αραβία στην έρημο της, έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπνευστές του σχεδίου μοιράστηκαν μάλιστα στα social media τις πρώτες εικόνες από την εκκίνηση των εργασιών για την οικοδόμηση της πόλης του μέλλοντος.

Διαβάστε ακόμη: Deji Plaza: Οι τουαλέτες σ' αυτό το εμπορικό κέντρο στο Πεκίνο μοιάζουν να έχουν βγει από την ταινία «Ο μεγάλος Γκάτσμπι»

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης έχει ήδη προετοιμαστεί ένα πλαίσιο μήκους 120 χιλιομέτρων για επίπεδες και οριζόντιες βάσεις που θα χρησιμεύσουν για την ανύψωση των τειχών της πόλης.

Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, οι κατασκευαστές θα πρέπει να υψώσουν τα τείχη, τα οποία θα προστατεύονται και στις τέσσερις πλευρές από γιγάντιους καθρέφτες που θα προφυλάσσουν την πόλη από τις αμμοθύελλες της ερήμου και θα μειώσουν τον οπτικό αντίκτυπο της κατασκευής. Κάπως έτσι, όποιος ξένος φτάνει κοντά στα «τείχη» της, το μόνο που θα βλέπει θα είναι η ίδια η έρημος.

Εικόνα

Αργότερα, θα πρέπει να ανεγερθεί και η υπόλοιπη πόλη: τρένα υψηλής ταχύτητας που θα επιτρέπουν στους επιβάτες τους να διασχίζουν τη γραμμή των 170 χιλιομέτρων σε 20 λεπτά, δέντρα και φυτά, καταστήματα και υπηρεσίες. Οι κατασκευαστές του έργου έχουν ήδη υποσχεθεί ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από τα σπίτια τους.

Εικόνα
Εικόνα

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν τώρα δείχνουν διάφορα κατασκευαστικά οχήματα να εργάζονται σε κάτι που μοιάζει με τάφρο, στην οποία θα χτιστεί η πόλη του μέλλοντος. Στο βίντεο, που καταγράφηκε από drone, βλέπουμε το τεράστιο μήκος της γραμμής, η οποία καταλήγει να εξαφανίζεται στον ορίζοντα. Το έργο αποτελεί ένα σχέδιο άνευ προηγουμένου, ειδικά αν το συγκρίνουμε με πραγματικές πόλεις.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μετεγκατάσταση περίπου 9 εκατομμυρίων κατοίκων, οι οποίοι θα μπορούν να κινούνται σε τρεις διαστάσεις: πάνω, κάτω και απέναντι. Το Zero Gravity Urbanism του The Line, συνδυάζει δημόσια πάρκα και πεζόδρομους, σχολεία, σπίτια και χώρους εργασίας, ώστε να μπορεί κανείς να κινηθεί αβίαστα για να ικανοποιήσει όλες τις καθημερινές ανάγκες σε πέντε λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ