Τεκίλα, βιοτεχνική μπύρα και ποτά με κάνναβη οι μεγάλες τάσεις στο ποτό για το 2022

Η τεκίλα μπορεί να ξεπεράσει τη βότκα σε δημοτικότητα φέτος, σύμφωνα με την ετήσια εθνικού βεληνεκούς έκθεση του αμερικανικού e-shop αλκοολούχων ποτών Drizly. Επίσης, μεγάλη άνοδος αναμένεται να καταγραφεί στις πωλήσεις βιοτεχνικής μπύρας αλλά και στα ποτά με τα ποτά με έγχυση κάνναβης και CBD.  
Τεκίλα, βιοτεχνική μπύρα και ποτά με κάνναβη οι μεγάλες τάσεις στο ποτό για το 2022

Η τεκίλα απειλεί την πρωτοκαθεδρία της βότκας στον κόσμο των οινοπνευματωδών ποτών, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του αμερικανικού e-shop αλκοολούχων ποτών Drizly.

Διαβάστε ακόμα: Johnnie Walker Masters of Flavour - Το ουίσκι των 288 φιαλών και των 23.500 ευρώ

Πρόκειται για την τρίτη ετήσια μελέτη σε εθνικό επίπεδο που διεξήγαγε η Drizly και η οποία μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα. Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από πάνω από 500 Αμερικανούς λιανοπωλητές αλκοόλ τον Νοέμβριο του 2021, σε συνδυασμό με τα ετήσια στοιχεία πωλήσεων από της ίδιας της εταιρείας.

Εικόνα
Σύμφωνα​ με τις τάσεις των πωλήσεων στον Drizly, το μερίδιο της τεκίλας αυξήθηκε κατά 13% τα τελευταία χρόνια (Πηγή: Shutterstock)

Ένα από τα μεγάλα συμπεράσματα της έκθεσης αποτελεί η πρόβλεψη πως το 2022 μπορεί να είναι η χρονιά της τεκίλας. Σχεδόν το 80% των εμπόρων λιανικής που απάντησαν, ισχυρίζονται ότι σχεδιάζουν να έχουν περισσότερα αποθέματα τεκίλας το επόμενο έτος, στο ίδιο επίπεδο με το μπέρμπον, βαθμολογία που ξεπερνά τη βότκα κατά 40 πόντους. Η πρόθεση αυτή αντικατοπτρίζει τις τάσεις των πωλήσεων και στον Drizly, όπου το μερίδιο της τεκίλας αυξήθηκε κατά 13% τα τελευταία χρόνια, ενώ το μερίδιο της βότκας μειώθηκε κατά 2%.

Εικόνα
Tο 57% των Αμερικανών λιανοπωλητών αλκοόλ θα αφιερώσει περισσότερο χώρο στο ράφι για τη βιοτεχνική μπύρα το 2022 (Πηγή: Associated Press)

Στα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας:

  • Τοπικές/βιοτεχνικές επιχειρήσεις: Το 66% των εμπόρων λιανικής που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι «επιδιώκουν να προμηθεύονται τοπικά προϊόντα»
  • Θέλουμε να είμαστε υγιείς: το 90% των εμπόρων λιανικής στο Drizly λέει ότι διαθέτει μπύρα, κρασί και άλλες μη αλκοολούχες εναλλακτικές λύσεις, με το μερίδιο αυτών των προϊόντων να είναι αυξημένο και στον ιστότοπο κατά 120% από το 2020
  • Η βιοτεχνική μπύρα επιστρέφει: Ενώ για το επόμενο έτος οι μισοί από τους λιανοπωλητές βλέπουν στις αποθήκες τους περισσότερο Hard Seltzer (σ.σ. αλκοολούχο ποτό, με λίγες θερμίδες και ανθρακούχο νερό, συνήθως αρωματισμένο με διαφορετικές γεύσεις), το 23% σχεδιάζει να διαθέτει λιγότερο απόθεμα. Επίσης, το 57% δήλωσε ότι θα αφιερώσει περισσότερο χώρο στο ράφι για τη βιοτεχνική μπύρα.
  • Ποτά με έγχυση κάνναβης και CBD: Ένα τεράστιο 50% των εμπόρων λιανικής πιστεύει ότι τέτοιου είδους προϊόντα έχουν τη μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης από οποιαδήποτε κατηγορία, ποσοστό που είναι σχεδόν διπλάσιο από τους ερωτηθέντες που πιστεύουν ότι τα μη αλκοολούχα προϊόντα έχουν τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα.50% των εμπόρων λιανικής πιστεύει ότι
Εικόνα
50% των Αμερικανών εμπόρων λιανικής πιστεύει ότι τα ποτά με έγχυση κάνναβης και CBD έχουν τη μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης από οποιαδήποτε κατηγορία ποτού (Πηγή: Shutterstock)

Προς επιβεβαίωση των ευρημάτων της έρευνας, ο γίγαντας των ποτών Bacardi, έχει επίσης ισχυριστεί ότι η τεκίλα είναι ο μεγαλύτερος σφετεριστής της βασιλείας της βότκας για το 2022. Αν λοιπόν τα παραπάνω σας άνοιξαν την όρεξη για πνεύμα... αγαύης, προτείνουμε να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και να διαβάσετε γιατί όλο και περισσότεροι διάσημοι σπεύδουν να φτιάξουν τη δική του τεκίλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ