Volcán X.A: Μια νέα ultra-premium τεκίλα έρχεται από τη Louis Vuitton Moët Hennessy

Θέλοντας να μπει δυναμικά στο κύμα αύξησης των πωλήσεων τεκίλας που σαρώνει τις ΗΠΑ, η LVMH λανσάρει την Ultra-Premium τεκίλα Volcán X.A, θέλοντας να ανταγωνιστεί τις Clase Azul και Don Julio 1942.
Volcán X.A: Μια νέα ultra-premium τεκίλα έρχεται από τη Louis Vuitton Moët Hennessy

Οι τεκτονικές πλάκες στον κόσμο των αλκοολούχων ποτών μετακινούνται έντονα τον τελευταίο καιρό. Όπως αναφέραμε πρόσφατα, η κατηγορία τεκίλα-mescal συνεχίζει να εκρήγνυται στις ΗΠΑ και σχεδόν κάθε μεγάλη εταιρεία έχει ρίξει σ’ αυτόν τον αγώνα το δικό της «άλογο».

Διαβάστε ακόμα: Rare Hare 1953 Anniversary Edition - Το πρώτο ουίσκι του Playboy έρχεται να μιλήσει στις αντρικές καρδιές

Ο όμιλος κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών Moët Hennessy (ιδιοκτήτης εμπορικών σημάτων όπως οι Dom Perignon, Hennessy και Bruichladdich) κυκλοφόρησε το Volcán de Mi Tierra το 2017. Ενώ η επωνυμία υπήρχε για περίπου δύο δεκαετίες, επαναλανσαρίστηκε ως ετικέτα πολυτελείας τεκίλα, με εκδόσεις blanco, cristalino και reposado να φτάνουν τελικά στην αγορά.

Το πιο πρόσφατο μπουκάλι από το Volcán πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι και προορίζεται να ανταγωνιστεί άλλες εξαιρετικά premium τεκίλες όπως το Clase Azul και η Don Julio 1942.

Σύμφωνα με τη φίρμα, η Volcán X.A (το X.A σημαίνει «Extra Ages») χρειάστηκε πάνω από 50 διαφορετικές δοκιμές για να αναπτυχθεί και παράγεται με τρία επίπεδα παλαίωσης για περίοδο 36 μηνών.

Εικόνα

Αυτό προφανώς σημαίνει ότι η τεκίλα είναι ένα μείγμα διαφορετικών ηλικιών και από αυτή την άποψη «έσπασε τους κανόνες», σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Volcán, Julien Morel. Φαίνεται ότι αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται ο χαρακτηρισμός «X.A» αντί για έναν δείκτη όπως reposado, anejo ή extra anejo.

Η Volcán X.A δεν θα είναι σε πρώτη φάση διαθέσιμη στο λιανικό εμπόριο, αλλά θα κυκλοφορεί αποκλειστικά σε κλαμπ και εστιατόρια σε μέρη όπως το Λας Βέγκας, η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Τουλούμ και η Ίμπιζα.

A post shared by Volcán De Mi Tierra (@volcantequila)

«Αυτό που δημιουργήσαμε θα είναι εξ ορισμού σπάνιο», ανέφερε ο Morel. «Η τεκίλα είναι μια προστετευόμενη ονομασία, λογω του savoir faire, και των 300 χρόνια ιστορίας της. Σκεφτήκαμε ότι προσθέτοντας σε αυτήν την παράδοση, θα μπορούσαμε πραγματικά να αξιοποιήσουμε τα 250 χρόνια τεχνογνωσίας στην πλευρά της Moët Hennessy όσον αφορά στην ανάμειξη και την παλαίωση. Και πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να φέρουμε κάτι στον κόσμο της τεκίλα. Αυτός ήταν ο στόχος μας τα τελευταία πέντε χρόνια».

Η Volcán X.A παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σε ένα πάρτι τον περασμένο Ιούνιο στο Ushuaïa Ibiza Beach Hotel και θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στο Λας Βέγκας στις 16 Ιουλίου στο Zouk Nightclub.

Σύμφωνα με τον Morel, ένας από τους κύριους στόχους του στο μέλλον θα είναι να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση. «Σήμερα, το μεγαλύτερο μέλημά μου, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της ομάδας μου», είπε, «είναι να επιταχύνω την ανάπτυξη του αποστακτηρίου ώστε να μπορούμε να παράγουμε περισσότερη τεκίλα στο μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ