Oyster Perpetual Deepsea Challenge: Το πρώτο ρολόι της Rolex από τιτάνιο σημειώνει ρεκόρ - Αντέχει στα 11.000 μέτρα βάθος

Το νέο Oyster Perpetual Deepsea Challenge, το πρώτο ρολόι τιτανίου της Rolex έχει ρεκόρ αντίστασης στο νερό που φτάνει τα 11.000 μέτρα. Κατασκευασμένο από τιτάνιο RLX διαθέτει μια μεγάλη κάσα 50 mm και εμπνεύστηκε από το πειραματικό ρολόι που συνόδευσε το 2012 τον διάσημο σκηνοθέτη και εξερευνητή Τζέιμς Κάμερον στην ιστορική του κάθοδο στην Tάφρο των Μαριανών.
Oyster Perpetual Deepsea Challenge: Το πρώτο ρολόι της Rolex από τιτάνιο σημειώνει ρεκόρ - Αντέχει στα 11.000 μέτρα βάθος

Η Rolex δεν είναι πρωτάρης στην παραγωγή ανώτερων ρολογιών κατάδυσης που ξεπερνούν τα όρια της εξερεύνησης της αβύσσου. Η δουλειά της φίρμας στον τομέα της αντοχής στο νερό ξεκίνησε το 1926 με το ντεμπούτο της θήκης Oyster και επεκτάθηκε με την παρουσίαση του υπογεγραμμένου καταδυτικού ρολογιού της, του Submariner, το 1953.

Διαβάστε ακόμα: Bugatti Carbone Limited Edition - Το πρώτο smartwatch στον κόσμο κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα

Από τότε, η Rolex συνέχισε να χτίζει τη συλλογή ρολογιών κατάδυσης με το Sea-Dweller και αργότερα το Deepsea, προσφέροντας ολοένα και πιο εντυπωσιακές δυνατότητες με κάθε μοντέλο.

Σήμερα η ελβετική ωρολογοποιία μεταφέρει σε νέα βάθη τη δουλειά της στον τομέα της αντοχής στο νερό. Το Oyster Perpetual Deepsea Challenge, το πρώτο ρολόι της Rolex κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τιτάνιο, σημειώνει ρεκόρ αντοχής στο νερό φτάνοντας σε βάθος 11.000 μέτρων.

Εικόνα

Το νέο Deepsea Challenge εμπνεύστηκε από το πειραματικό ρολόι που συνόδευσε το 2012 τον διάσημο σκηνοθέτη και εξερευνητή Τζέιμς Κάμερον στην ιστορική του κάθοδο στην Tάφρο των Μαριανών, η οποία με βάθος 10.994 μέτρα θεωρείται το βαθύτερο σημείο των ωκεανών.

Έπειτα από μια δεκαετία έρευνας και ανάπτυξης, η Rolex κατάφερε να δημιουργήσει μια σειρά καταδυτικών ρολογιών με πρωτοφανείς δυνατότητες.

Το πρώτο βήμα προς τη σχεδίαση αυτού του επαναστατικού ρολογιού ήταν ο προσδιορισμός των σωστών υλικών. Εδώ, η Rolex επέλεξε ένα κράμα τιτανίου κατηγορίας 5 που ονομάζεται τιτάνιο RLX.

Το συγκεκριμένο κράμα αποτέλεσε το ιδανικό υλικό, καθώς είναι αφενός ελαφρύ και αφετέρου εξαιρετικά ανθεκτικό. Παρά το μεγάλο μέγεθος των 50 mm της κάσας, το νέο Deepsea Challenge είναι 30% ελαφρύτερο από το πειραματικό μοντέλο του Κάμερον, το 2012.

A post shared by ROLEX (@rolex)

Επιπλέον, το Deepsea Challenge ενσωματώνει όλες τις πολυετείς καινοτομίες των καταδυτικών ρολογιών της Rolex. Διαθέτει τον συνδυασμό μιας τυπικής βαλβίδας διαφυγής ηλίου και του κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συστήματος Ringlock της μάρκας, το οποίο ενισχύει περαιτέρω την ικανότητα της θήκης να αντέχει την ακραία πίεση που εξασκείται σε μεγάλα βάθη.

Το Deepsea Challenge ενσωματώνει επίσης την κορώνα Triplock της μάρκας με τρεις σφραγισμένες ζώνες και οθόνη Chromalight για βέλτιστη αναγνωσιμότητα.

Το εντυπωσιακό ρολόι τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 3230 της φίρμας με πιστοποίηση Superlative Chronometer και απόθεμα ισχύος 70 ωρών. Το αλάνθαστο σύστημα φιλοξενεί τρία βασικά στοιχεία της Rolex: το πατενταρισμένο Chronoenergy escapement, το ελατήριο Parachrom και τα αμορτισέρ Paraflex.

Στην πλάτη της συμπαγούς θήκης από τιτάνιο είναι χαραγμένες οι λέξεις «Mariana Trench» καθώς και το ημερομηνίες «23-01-1960» και «26-03-2012». Οι αναγραφές αποτελούν φόρο τιμής στη σημαντική κατάδυση του Κάμερον, καθώς και σε αυτή του ωκεανογράφου Ζακ Πικάρ και του υπολοχαγού του Ναυτικού των ΗΠΑ Ντον Γουάλς στην Τεργέστη με ένα πρωτότυπο Rolex το 1960. η θήκη του Deepsea Challenge

Εικόνα

Το Oyster Perpetual Deepsea Challenge κοστίζει 25.750 ευρώ, ένα λογικό τίμημα για ένα ρολόι που έχει φτάσει εκεί που δεν πήγε ποτέ κανένα άλλο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Rolex.