Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς σχεδίασε η ίδια την Jaguar νεκροφόρα της λίγο πριν το θάνατό της

Η βασίλισσα Ελισάβετ σχεδίασε τη δική της νεκροφόρα με τη βοήθεια της Jaguar Land Rover. Η προσαρμοσμένη Jaguar διαθέτει φινίρισμα Royal Claret όπως όλα τα κρατικά οχήματα του παλατιού, διαθέτει το βασιλικό θυρεό και εγκρίθικε από την ίδια τη βασίλισσα λίγο πριν από το θάνατό της.
Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς σχεδίασε η ίδια την Jaguar νεκροφόρα της λίγο πριν το θάνατό της

Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β' δεν άφησε τίποτα στην τύχη όταν επρόκειτο για την κηδεία της, ακόμη και τη νεκροφόρα. Σύμφωνα με το Harper’s Bazaar, το κρατικό αυτοκίνητο που μετέφερε το φέρετρο της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας σχεδιάστηκε από το The Royal Household και την Jaguar Land Rover.

Διαβάστε ακόμα: Βασίλισσα Ελισάβετ - Ποια είναι τα πιο ακριβά κοσμήματά της που κληρονομεί ο Κάρολος

Η βασίλισσα είχε τον απόλυτο λόγο στη σχεδίαση του οχήματος -όπως έκανε με όλες τις λεπτομέρειες της κηδείας της- συμβουλεύοντας τη διαδικασία σχεδιασμού και εγκρίνοντας το τελικό μοντέλο πριν από τον θάνατό της την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 96 ετών.

Εικόνα

Το όχημα εκτέθηκε πλήρως την Τετάρτη, καθώς μετέφερε το φέρετρο της βασίλισσας από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Westminster Hall στο Λονδίνο, όπου θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες, ώστε οι πενθούντες να αποτίσουν τα σέβη τους.

Η προσαρμοσμένη νεκροφόρα είναι βασισμένο σε μοντέλο της Jaguar, φινιρισμένη σε Royal Claret, όπως όλα τα κρατικά οχήματα που φυλάσσονται στο Royal Mews του παλατιού και χρησιμοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια για επίσημες υποχρεώσεις.

Διαθέτει επίσης το θυρεό της βασίλισσας και έχει μεγάλα παράθυρα στο πίσω μέρος για να διασφαλίζει ότι τα μέλη του κοινού μπορούν να δουν το φέρετρό της κατά τη διαδρομή.

Καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή στο κτήμα της στο Balmoral Castle στη Σκωτία, η Jaguar δεν ήταν το πρώτο όχημα που μετέφερε το φέρετρό της και δεν θα είναι το τελευταίο.

Εικόνα

Αρχικά μεταφέρθηκε από μια λιμουζίνα Mercedes-Benz που παρείχε ο τοπικός διευθυντής κηδειών William Purves. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι το φέρετρό της θα μεταφερθεί από το Παλάτι του Γουέστμινστερ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για μια κρατική λειτουργία τη Δευτέρα που θα διεξαχθεί από τον Κοσμήτορα του Γουέστμινστερ.

Στη συνέχεια, το φέρετρο θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ για μια πιο ιδιωτική λειτουργία στην οποία θα παρευρεθεί αποκλειστικά η βασιλική οικογένεια, μετά την οποία η βασίλισσα θα ενταφιαστεί στο μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI μαζί με τον εκλιπόντα σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Να θυμίζουμε ότι όπως η βασίλισσα Ελισάβετ, έτσι και ο πρίγκιπας Φίλιππος συμμετείχε επίσης στο σχεδιασμό του οχήματος που θα μετέφερε το φέρετρό του. Ωστόσο, ο σύζυγος της βασίλισσας έκανε κάτι αναμφισβήτητα λιγότερο συμβατικό.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος ήταν μανιώδης αθλητής, επιθυμούσε το φέρετρό του να μεταφερθεί σε ένα βαριά προσαρμοσμένο Land Rover Defender 130 Gun Bus μετά τον θάνατό του την περασμένη άνοιξη σε ηλικία 99 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ