Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια είναι τα πιο ακριβά κοσμήματά της που κληρονομεί ο Κάρολος

Μερικά από τα πιο ακριβά κοσμήματα που είχε στην κατοχή της η βασίλισσα Ελισάβετ, θα περάσουν πλέον στον γιο της και διάδοχο του θρόνου, Βασιλιά Κάρολο. Μια ξενάγηση στα πιο ακριβά και πολυτελή υπάρχοντα της βασιλικής οικογένειας που κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια.
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια είναι τα πιο ακριβά κοσμήματά της που κληρονομεί ο Κάρολος

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ εκτός από πολιτικές, φέρνει και οικονομικές εξελίξεις στο Παλάτι. Κι αυτό γιατί μερικά από τα πιο ακριβά κοσμήματα που είχε στην κατοχή της, θα περάσουν στον γιο της και διάδοχο του θρόνου, Βασιλιά πλέον Κάρολο.

Διαβάστε ακόμη: Moon Resort Dubai: Το mega resort στο σχήμα της Σελήνης που θα κοστίσει στο Ντουμπάι 5 δισ. δολάρια

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε συγκεντρώσει στη διάρκεια της 70ετούς βασιλείας της μια προσωπική περιουσία, η οποία υπολογίζεται στα 370 εκατ. στερλίνες και ένα μέρος της είναι γνωστό και το διαχειρίζεται η κυβέρνηση, όμως ένα άλλο είναι ιδιωτικό.

Μεγαλύτερη αξία και ιστορία, όμως, έχουν τα κοσμήματά της, τα οποία περνούν από γενιά σε γενιά και συγκροτούν το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον της οικογένειας.

Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου

A post shared by The Crown Chronicles (@crownchronicles)

Ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια, που έχουμε δει σε αμέτρητες φωτογραφίες και που πάντα χρησιμεύει ως έμπνευση για ταινίες και καλλιτεχνικά μοτίβα. Το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου έχει 444 πέτρες, πολύτιμες και ημιπολύτιμες, με αποτέλεσμα να ζυγίζουν σχεδόν δύο κιλά - καθαρό χρυσό, πρέπει να διευκρινίσουμε -, με τρέχουσα αξία κοντά στα 39 εκατομμύρια δολάρια. Μπορείτε να φανταστείτε να κουβαλάτε αυτό το βάρος στο κεφάλι σας; Η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ Β' είχε πει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για το Smithsonian Channel ότι δεν μπορείς να κοιτάς κάτω για να διαβάζεις την ομιλία σου, «γιατί αν το έκανες, θα έσπαγε ο λαιμός σου και θα έπεφτες».

Το σπαθί της προσφοράς

Σε περίπτωση που δεν ξέρετε ποιο εννοούμε, είναι αυτό το σπαθί που χρησιμοποιούν οι μονάρχες κατά τη στέψη τους. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά αντικείμενα στο Παλάτι. Κατασκευάστηκε για τον βασιλιά Γεώργιο Δ' - και με δική του εντολή- , για το ποσό των 6 χιλιάδων λιρών εκείνη την εποχή, σχεδόν 660 εκατομμύρια δολάρια σήμερα. Σε αυτό υπάρχουν χαραγμένα τα εμβλήματα των εδαφών που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα

Εικόνα

Είναι το στέμμα που φορούσε η βασίλισσα Ελισάβετ Β' όταν έφτανε στο Κοινοβούλιο, μία φορά το χρόνο. Η τρέχουσα έκδοση κατασκευάστηκε το 1937 και προσαρμόστηκε ώστε να ταιριάζει στη βασίλισσα το 1953. Ανάμεσα σε περισσότερους από 3.000 πολύτιμους λίθους, τέσσερις ξεχωρίζουν: το Cullinan II Diamond, το St. Edward's Sapphire, το Black Prince's Ruby και το Stuart Sapphire, καθώς και τρία μαργαριτάρια ιδιοκτησίας της Ελισάβετ Ι.

Armillae

Αυτά τα κομμάτια, γνωστά και ως βασιλικά βραχιόλια είναι κατασκευασμένα από χρυσό και συμβολίζουν την ειλικρίνεια και τη σοφία. Για τη στέψη της Ελισάβετ Β', κατασκευάστηκε ένα νέο σετ, το οποίο προσφέρθηκε από τις κυβερνήσεις πολλών κρατών της Κοινοπολιτείας: Ηνωμένου Βασιλείου, Αυστραλίας, Καναδά, Νέας Ζηλανδίας, Νότιας Αφρικής, Πακιστάν, Κεϋλάνης και Νότιας Ροδεσίας.

Cullinan Diamond I

Ένα από τα πιο ακριβά κοσμήματα της οικογένειας. Ήταν 1905 όταν η κυβέρνηση του Transvaal - Νότια Αφρική - έδωσε ένα θεαματικό αφρικανικό διαμάντι άνω των 3.000 καρατίων στον βασιλιά Εδουάρδο Ζ'. Στη συνέχεια το διαμάντι κόπηκε σε εννέα μεγάλες πέτρες και σχεδόν εκατό μικρότερα διαμάντια. Σήμερα, τα εννέα μεγαλύτερα διαμάντια, γνωστά ως Cullinans, χρησιμοποιούνται σε διάφορα κομμάτια του Στέμματος. Ωστόσο, υπάρχει ένα συγκεκριμένα που ονομάζεται Cullinan I, το οποίο είναι 530,2 καρατίων και εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο διαμάντι σε λευκή κοπή στον κόσμο.

Sovereign's Orb

Πρόκειται για μια σφαίρα με ένα σταυρό στην κορυφή και πολλά κοσμήματα γύρω γύρω, που παίρνει ο βασιλιάς ή τη βασίλισσα που λαμβάνει εξουσία. Αυτό το κομμάτι χρονολογείται από το 1661 και είναι διακοσμημένο με σμαράγδια, ρουμπίνια και ζαφείρια. Η αξία του κοσμήματος είναι ανυπολόγιστη λόγω της ιστορίας και της σημασίας που έχει για τη Βασιλική Οικογένεια. Ένα κομμάτι που πηγαίνει πλέον στα χέρια του βασιλιά Κάρολου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ