Μπιλ Γκέιτς: Με 170 εκατ. δολάρια αγόρασε το Palazzo Marini στη Ρώμη - Θα το κάνει εξάστερο ξενοδοχείο

Ο Bill Gates μαζί με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Alwaleed bin Talal μόλις αγόρασαν το Palazzo Marini, ένα παλάτι του 17ου αιώνα στη Ρώμη, για 170 εκατ. δολάρια. Οι δισεκατομμυριούχοι θα μετατρέψουν τώρα το ιστορικό κτίριο στο πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο 6 αστέρων της πόλης.
Μπιλ Γκέιτς: Με 170 εκατ. δολάρια αγόρασε το Palazzo Marini στη Ρώμη - Θα το κάνει εξάστερο ξενοδοχείο

Με μια τεράστια προκαταβολή 21 εκατ. δολαρίων, ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, μόλις έγινε ο ιδιοκτήτης του Palazzo Marini, ενός τεράστιου ιστορικού συγκροτήματος του 17ου αιώνα στη Ρώμη. Το γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο δισεκατομμυριούχος επένδυε ανέκαθεν σε μεγάλο βαθμό σε ακίνητα και διαθέτει ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 170 εκατ. δολαρίων σε ακίνητη περιουσία.

Διαβάστε ακόμα: Richard Branson - Σε μνημείο της UNESCO στην Ισπανία ανοίγει το επόμενο πολυτελές ξενοδοχείο της Virgin

Το σχέδιό του γι' αυτό το μαγευτικό κομμάτι ιδιοκτησίας είναι η μετατροπή σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο έξι αστέρων μέσω της Four Seasons Hotels. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Daily Beast, ο ιδρυτής της Microsoft ελέγχει τη Four Seasons μαζί με μια μειοψηφική επένδυση από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Alwaleed bin Talal μέσω της εταιρείας του Cascade Investment LLC.

Εικόνα
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal (αριστερά) σα παλαιότερη συνάντησή του με τον Κινέζο Πρωθυπουργό Li Keqiang (Πηγή: Associated Press) 

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την περίφημη Fontana di trevi, θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο έξι αστέρων της πόλης. Το Palazzo Marini έχει έκταση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων, και καταλαμβάνει μια ολόκληρη πλευρά της Piazza San Silvestro στο κέντρο της Ρώμης.

Με τη δημιουργία του ξενοδοχείου, το κτίριο και η περιοχή θα αποκτήσει την ανανέωση που χρειάζονται. Επί του παρόντος στο ισόγειο του κτιρίου στεγάζεται ένα κατάστημα που πουλά προσιτά οικιακά αγαθά στους κατοίκους της περιοχής ενώ στον πρώτο όροφο λειτουργεί καντίνα για τους νομοθέτες της κάτω βουλής του ιταλικού κοινοβουλίου.

Εικόνα
H περίφημη Fontana di trevi στο κέντρο της Ρώμης, στην οποία συρρέουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο (Πηγή: Shutterstock)

Με ένα τεράστιο εκθεσιακό χώρο της Apple που ανοίγει στη γύρω περιοχή, το πρώτο του είδους του στο κέντρο της Ρώμης, και το επερχόμενο πολυτελές ξενοδοχείο, η περιοχή αναμένεται να γίνει ένα από τα νέα hotspot της ιταλικής πρωτεύουσας.

Το ξενοδοχείο που θα εξυπηρετεί σύντομα τους μελλοντικούς VIP επισκέπτες της Ιταλίας αποτέλεσε το σπίτι μιας σειράς ευγενών, ξεκινώντας από τον Gian Lorenzo Bernini το 1650. Η Four Seasons έχει διαθέσει προϋπολογισμό ανακαίνισης 120 εκατ. δολαρίων για το πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο θα διαθέτει τουλάχιστον 100 δωμάτια, συνεδριακό κέντρο, γυμναστήριο και σπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ