Ποια είναι η πραγματική περιουσία που έχει στην κατοχή της η Βασίλισσα Ελισάβετ

H Βασίλισσα Ελισσάβετ αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες του πλανήτη, διαθέτοντας μια μεγάλη συλλογή από κοσμήματα και έργα τέχνης. Πόσα χρήματα, όμως, υπολογίζεται ότι διαθέτει στην κατοχή της η 96χρονη ηγεμόνας του Ηνωμένου Βασιλείου;
Ποια είναι η πραγματική περιουσία που έχει στην κατοχή της η Βασίλισσα Ελισάβετ

H είδηση πως η βασίλισσα Ελισάβετ νόσησε από κορονοϊό έκανε το γύρο του κόσμου αυτό το σαββατοκύριακο. Η ανακοίνωση, που ήρθε από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, μπορεί αρχικά να ανησύχησε αρκετούς εξαιτίας της ηλικίας της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο φαίνεται πως παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και το περνάει σαν ένα απλό κρυολόγημα. Με αφορμή το γεγονός αυτό, βέβαια, η βασιλική οικογένεια απασχόλησε και πάλι τα παγκόσμια μέσα.

Διαβάστε ακόμα: Ποια ρολόγια φοράει η αγγλική βασιλική οικογένεια

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που αναζήτησε ο κόσμος στην μηχανή αναζήτησης της Google ήταν και το «πόσο πλούσια είναι η βασίλισσα Ελισάβετ». Κάπως έτσι, αισθανθήκαμε μια βαριά ευθύνη να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο ερώτημα. Σε αντίθεση με ότι μπορεί να πιστεύει κάποιος, η αλήθεια είναι πως η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν βρίσκεται ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν δισεκατομμυριούχος.

Σύμφωνα με το Celebrity Νet Worth η περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ εκτιμάται πως αγγίζει τα 600 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή λίγο παραπάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Βέβαια, εδώ υπάρχει ένα αστεράκι, καθώς γίνεται ένας διαχωρισμός στην περιουσία που ανήκει προσωπικά σε εκείνη και στην περιουσία που ανήκει στο Παλάτι και θα μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό της στον διάδοχό της.

Εικόνα
Το κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, ιδιοκτησίας της βασίλισσας Ελισάβετ (Πηγή: Shutterstock)

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει στην κατοχή της δύο κάστρα, το Μπαλμόραλ στην Σκωτία και το Σάντρινγκχαμ στο Νόρφολκ της Αγγλίας, τα οποία κληρονόμησε από τον πατέρα της. Επίσης, έχει μια μεγάλη συλλογή από έργα τέχνης, κοσμήματα και συλλογή από γραμματόσημα, τα οποία της ανήκουν προσωπικά.

Εικόνα
Το Παλάτι του Κένσινγκτον ανήκει προσωπικά στη βασίλισσα Ελισάβετ (Πηγή: Shutterstock)

Από την άλλη πλευρά, το Παλάτι έχει μια περιουσία που αξίζει περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτή συμπεριλαμβάνεται το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, το Δουκάτο του Λάνκαστερ, το Δουκάτο της Κορνουάλης και το παλάτι του Κένσινγκτον.

Εικόνα
To Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ιδιοκτησίας της βασιλικής οικογένειας (Πηγή: Shutterstock)

Αν και αυτή τη στιγμή τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία ανήκουν στη bασίλισσα Ελισάβετ, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τα πουλήσει. Παίρνει, όμως, κάθε χρόνο ένα 25% από τα έσοδα που φέρνουν στο Παλάτι, προκειμένου να πληρώνει τα προσωπικά της έξοδα, αλλά και εκείνα των μελών της οικογένειάς της.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ