Spend it: Ποια ρολόγια φοράει η αγγλική βασιλική οικογένεια

Από τη βασίλισσα Ελισάβετ, τη λαίδη Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο μέχρι τους πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ και τις συζύγους τους, η συλλογή ρολογιών της οικογένειας των Ουίνδσορ περιλαμβάνει μερικά από τα ομορφότερα ρολόγια που θα ήθελε κανείς να φοράει στον καρπό του.
Spend it: Ποια ρολόγια φοράει η αγγλική βασιλική οικογένεια

Η βρετανική βασιλική οικογένεια και τα ρολόγια της έχει γράψει το δικό της κεφάλαιο στο πάνθεον των συλλεκτών. Τον καρπό των γαλαζοαίματων του Μπάκιγχαμ έχουν αγκαλιάσει κατά καιρούς αρκετά ρολόγια από την Patek Philippe και την Cartier, καθώς και περιστασιακά κάποια μοντέλα της Rolex και της Omega.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κιάνου Ριβς δώρισε Rolex σε όλους τους κασκαντέρ του «John Wick 4»

Η οικογένεια διαθέτει επίσης μερικά πιο «σκοτεινά ρολόγια» όπως Vacheron Constantin, Audemars Piguet και Breguet, συμπεριλαμβανομένων μερικών πραγματικά μοναδικών ρολογιών.

Στη διάρκεια των δεκαετιών, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' και ο πρίγκιπας Κάρολος έχουν καταγραφεί να φορούν από δώδεκα πολυτελή ελβετικά ρολόγια, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επιμένει πάντα στο ίδιο Omega, ο πρίγκιπας Χάρι διαθέτει ένα πολύ σπάνιο Rolex, ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε κάποτε τη να φορά δύο Patek Philippe ταυτόχρονα. Ας δούμε όμως ποια ρολόγια έχει στα συρτάρια του κάθε μέλος της οικογένειας των Ουίνδσορ.

Βασίλισσα Ελισάβετ Β'

Εικόνα
Την ημέρα της στέψης της, στις 2 Ιουνίου 1953, η βασίλισσα Ελισσάβετ φορούσε ένα Jaeger-LeCoultre Calibre 101 (Πηγές: Jaeger-LeCoultre / Associated Press)
  • Patek Philippe Golden Ellipse
  • Patek Philippe 4975/1G
  • Jaeger-LeCoultre Caliber 101
  • Contemporary Jaeger-LeCoultre Caliber 101
  • Jaeger-LeCoultre Reverso
  • Vacheron Constantin
  • Omega Ladymatic
  • Audemars Piguet Jules Audemars

Η βασίλισσα είναι φανατική συλλέκτης ρολογιών. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι διαθέτει τουλάχιστον 14 ρολόγια στη συλλογή της, με τα περισσότερα από αυτά να είναι Patek Philippe και Jaeger-LeCoultre. Μάλιστα, την ημέρα της στέψης της, στις 2 Ιουνίου 1953,φορούσε ένα Jaeger-LeCoultre Calibre 101.

Το Jaeger-LeCoultre Calibre 101 λανσαρίστηκε τη δεκαετία του '20, και εξακολουθεί να θεωρείται ότι διαθέτει το μικρότερο μηχανισμό κίνησης στον κόσμο. Η Jaeger-LeCoultre προσέφερε στη Βασίλισσα μια μοντέρνα έκδοση του Caliber 101, που απεικονίζεται παραπάνω, για να γιορτάσει το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της, το 2012.

Η βασίλισσα διέθετε κι ένα Vacheron Constantin, το οποίο δώρισε στη λαίδη Νταϊάνα μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Στη συλλογή της Αυτής Μεγαλειότητας υπάρχει επίσης ένα Omega Ladymatic, το οποίο απέκτησε σ τις αρχές της δεκαετίας του '70, και ένα Patek Philippe Golden Ellipse. Τα τελευταία χρόνια, προτιμά να φοράει ένα Audemars Piguet Jules Audemars.

Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος

Εικόνα
Η συλλογή ρολογιών του πρίγκιπα της Ουαλίας περιλαμβάνει κι ένα Jaeger-LeCoultre Reverso (Πηγές: Jaeger-LeCoultre / Getty Images)
  • Patek Philippe 3445 Calatrava
  • Parmigiani Fleurier 18K
  • Parmigiani Fleurier Toric Chronograph
  • Jaeger-LeCoultre Reverso
  • Cartier Santos
  • Breguet (κατά παραγγελία)
  • Hamilton RAF Pilot’s Chronograph
  • Patek Philippe 2503
  • Patek Philippe Disco Volante 255

Όπως και η μητέρα του, ο πρίγκιπας Κάρολος συλλέγει ρολόγια μετά μανίας. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας φαίνεται ότι προτιμά επίσης τα Cartier, Jaeger-LeCoultre και Patek Philippe αλλά δεν περιφρονεί και τα Breguet, Hamilton και Parmigiani.

Μάλλον μικρή σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ελβετικές ωρολογοποιίες, η Parmiagiani ιδρύθηκε το 1996. Το σπάνιο Fleurier Toric με χρυσή κάσα και μαύρο δερμάτινο λουράκι είναι το ρολόι της επιλογής του Καρόλου τα τελευταία χρόνια.

Η συλλογή ρολογιών του πρίγκιπα της Ουαλίας περιλαμβάνει επίσης ένα προσαρμοσμένο Breguet που του δώρισε η εταιρεία ως δώρο γενεθλίων για τα 60 χρόνια του, ένα Patek Philippe Disco Volante που διαθέτει από μικρός, ένα χρονογράφο Hamilton RAF Pilot που έλαβε στις αρχές της δεκαετίας του '70 αφού εκπαιδεύτηκε ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, και ένα Jaeger-LeCoultre Reverso.

Δούκας του Cambridge, πρίγκιπας Ουίλιαμ

Εικόνα
Το Omega Seamaster Professional 300M Mid-Size που φορά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ  ήταν δώρο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα (Πηγές: Omega / Shutterstock)

Η συλλογή ρολογιών φαίνεται ότι δεν συγκινεί τις νεότερες γενιές της οικογένειας, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να έχει επιλέξει ένα Omega Seamaster Professional 300M Mid-Size το οποίο φορά σε κάθε περίσταση.

Το ρολόι ήταν δώρο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, και στολίζει τον καρπό του δούκα του Cambridge σε κάθε είδους εκδήλωση, από τον γάμο του με την Κέιτ Μίντλετον, μέχρι την πρόσφατη πρεμιέρα της νέας ταινίας Τζέιμς Μποντ, «No Time To Die».

Δούκας τουSussex, πρίγκιπας Χάρι

Εικόνα
To Rolex Explorer II περιορισμένης έκδοσης είναι ένα από τα δύο ρολόγια που διαθέτει ο πρίγκιπας Χάρι (Πηγές: Getty Images / Rolex)
  • Rolex Explorer II
  • Breitling Aerospace Avantage

Ο αδερφός του Ουίλιαμ, Χάρι, έχει αλλάξει τις προτιμήσεις του στα ρολόγια κατά τη διάρκεια των ετών. Το πρώτο είναι ένα Rolex Explorer II περιορισμένης έκδοσης, το οποίο ήταν μέρος μιας ειδικής παραγγελίας 48 κομματιών που απονεμήθηκαν στα μέλη του συντάγματος επιθετικών ελικοπτέρων Apache, στο οποίο υπηρετούσε ο δούκας.

Το αρχικό Explorer δημιουργήθηκε από τη Rolex προς τιμήν των Sir Edmund Hillary και Tenzing Norgay, όταν οι δύο ορειβάτες έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που έφτασαν στην κορυφή του Έβερεστ, το 1953.

Ο πρίγκιπας Χάρι φοράει επίσης μια ειδική έκδοση του Breitling Aerospace Avantage, που δωρίζεται επίσης στους πιλότους Apache που έχουν πετάξει σε αποστολές μάχης. Το καντράν διαθέτει μια απεικόνιση ενός ελικοπτέρου Apache στη θέση «ώρα 3» και των «πουλάδων» του Αεροπορικού Σώματος Στρατού στην «ώρα 9».

Δούκισσα του Cambridge, Κέιτ Μίντλετον

Εικόνα
Το μοναδικό ρολόι το οποίο φαίνεται να διαθέτει η Κέιτ Μίντλετον είναι ένα Cartier Ballon Bleu 33 mm (Πηγή: Cartier)
  • Cartier Ballon Bleu

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ φαίνεται πως διαθέτει μόνο ένα ρολόι χειρός, ένα Cartier Ballon Bleu 33 mm, με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι και ασορτί λουρί. Το ρολόι διαθέτει ασημί καντράν και μπλε δείκτες σε σχήμα σπαθιού, που ταιριάζουν με το δαχτυλίδι αρραβώνων της από ζαφείρι.

Δούκισσα του Sussex, Μέγκαν Μαρκλ

Εικόνα
H δούκισσα του Sussex, Μέγκαν Μαρκλ, προτιμά τα ρολόγια Cartier Tank (Πηγές: Associated Press / Cartier)
  • Cartier Tank
  • Cartier Tank Francaise

Η δούκισσα του Sussex διαθέτει ένα ζευγάρι ρολόγια Cartier Tank. Το πρώτο το έχει αποκτήσει η ίδια. Πρόκειται για ένα δίχρωμο μοντέλο που αγόρασε ενώ πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά Suits, το οποίο έχει χαραγμένο το μήνυμα «To MM, from MM» στο πίσω μέρος της κάσας. Το ίδιο ρολόι φοράει και ο χαρακτήρας της στο Suits, η Rachel Zane.

Το δεύτερο Cartier Tank της Μέγκαν Μαρκλ, ένα ολόχρυσο Francaise, το οποίο ανήκε προηγουμένως στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η ιστορία λέει ότι αρχικά ήταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ που κατείχε το ρολόι μετά το θάνατο της μητέρας του το 1997, το έδωσε στον πρίγκιπα Χάρι με αντάλλαγμα το δαχτυλίδι αρραβώνων της Κέιτ Μίντλετον.

Το Cartier Tank χρονολογείται από το 1918 και είναι εμπνευσμένο από τα τότε νέα στρατιωτικά άρματα μάχης Renault που είχε δει ο Louis Cartier κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Άλλες διασημότητες που φορούν Cartier Tank είναι οι Jackie Kennedy, Yves Saint Laurent και Andy Warhol. Το Tank Francaise είναι μεταγενέστερη έκδοση που λανσαρίστηκε το 1996.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Εικόνα
Τα Cartier Tank ήταν τα αγαπημένα ρολόγια και της λαίδης Νταϊάνα (Πηγές: Cartier / Getty images)
  • Cartier Tank Francaise
  • Cartier Tank με λουράκι αλιγάτορα
  • Patek Philippe Calatrava 3618
  • Vacheron Constantin 4481

Η αείμνηστη πριγκίπισσα διέθετε επίσης μια εντυπωσιακή συλλογή ρολογιών. Αναφερθήκαμε ήδη στο Cartier Tank Francaise που φοράει τώρα ο Μέγκαν Μαρκλ, ωστόσο η Νταϊάνα κατείχε κι ένα δεύτερο Cartier Tank με λουράκι αλιγάτορα.

Η πρώην σύζυγος του Κάρολου είχε φορέσει επίσης ένα διαμαντένιο σετ Vacheron Constantin του 1947, δώρο της ίδιας της βασίλισσας, και ένα χρυσό Patek Philippe που της είχε δωρίσει ο πρίγκιπας Κάρολος.

Τέλος είναι μνημειώδες το περιστατικό όπου η πριγκίπισσα είχε φορέσει περίφημα τόσο το Patek Philippe της όσο και του συζύγου της, στον ίδιο καρπό, για να φέρει καλή τύχη στον πρίγκιπα της Ουαλίας κατά τη διάρκεια των αγώνων πόλο τη δεκαετία του 1980.