Ο ΟΗΕ θα φιλοξενήσει άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό στη Γενεύη στις 17-18 Μαρτίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο ΟΗΕ θα φιλοξενήσει άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό στη Γενεύη στις 17-18 Μαρτίου
Ο γενικός γραμματέας θα συγκαλέσει τους δύο Κύπριους ηγέτες και τις εγγυήτριες δυνάμεις της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, για μια άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γενεύη.

«Ο γενικός γραμματέας θα συγκαλέσει τους δύο Κύπριους ηγέτες και τις εγγυήτριες δυνάμεις της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, για μια άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γενεύη. Αυτό θα γίνει από τις 17 έως τις 18 Μαρτίου» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

«Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προσπαθειών των Καλών Υπηρεσιών του γενικού γραμματέα (Good Offices) για το Κυπριακό και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του από τις 15 Οκτωβρίου 2024» πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Ντουζαρίκ τόνισε ότι η άτυπη συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία για ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την περαιτέρω πορεία στο Κυπριακό. «Τα Ηνωμένα Έθνη διατηρούν τη δέσμευση τους να στηρίξουν τους Κύπριους ηγέτες και τον κυπριακό λαό» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πώς θα εφαρμοστεί η απαγόρευση πρόσβασης των ανηλίκων στα social media

Γιατί η Ελλάδα ρίχνει 2 εκατ. βαρέλια καυσίμων στην αγορά χωρίς να υπάρχει έλλειψη - Μπαράζ συσκέψεων

Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider