Κύπρος: Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύπρος: Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη
Οι κοινές δηλώσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη αναμένονται λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 11 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου.

Προηγήθηκε επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο στρατιωτικό κοιμητήριο του Τύμβου της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Φθάνοντας στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Μιχάλης Γιωργάλλας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων.

Ακολούθως, έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και κατόπιν ο πρωθυπουργός υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών, γράφοντας: «Στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στον διαρκή αγώνα για την ελευθερία». Επίσης, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο ομοίωμα του μεταγωγικού αεροσκάφους Νοράτλας που βρίσκεται στο σημείο.

Στα Φυλακισμένα Μνήματα, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Άννα Κουκκίδη - Προκοπίου. Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι, ενώ μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου ξεναγήθηκε στην έκθεση βιβλίου του αγώνα της ΕΟΚΑ.

Οι κοινές δηλώσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη αναμένονται λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μηταράκης: Παραδέχτηκα τη λάθος κρίση μου και ανέλαβα την ευθύνη

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής

Ο θυμός του Κυριάκου έφερε Χαρδαλιά στη μάχη για την Αττική - Ο Λεμονής της ΝΔ - Παρασκήνιο με Παπανικολάου

gazzetta
gazzetta reader insider insider