Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις - «Ουδέποτε το κράτος προμηθεύτηκε παράνομο λογισμικό»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις - «Ουδέποτε το κράτος προμηθεύτηκε παράνομο λογισμικό»
«Είναι δυνατό να παρακολουθούσα υπουργό; Ντροπή σας!» - Έξαλλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή.

Στη δευτερολογία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο της ΕΥΠ ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα έπρεπε να ντρέπεται να λέει ότι ως πρωθυπουργός παρακολουθούσε υπουργούς της κυβέρνησης.

«Δεν ντρέπεσαι λίγο;» αναφώνησε με ένταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που αναπαραγάγει και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη φερόμενη παρακολούθηση μεταξύ άλλων του Κωστή Χατζηδάκη, υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον οποίο ο πρωθυπουργός γνωρίζει προσωπικά εδώ και τρεις δεκαετίες αλλά και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

«Έρχομαι στο μείζον που θίξατε. Γνώριζε δεν γνώριζε... Θέλω να θυμίσω ότι στην περιβόητη λίστα του predator αν είναι αληθής, παρακολουθούνταν στενοί μου συνεργάτες. Αν κάποιος ήθελε να παρακολουθήσει αυτούς, εμένα ήθελε να παρακολουθήσει. Για τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Φλώρο. Προφανώς και όχι. Είναι δυνατό να παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Παρακολουθούσα εγώ τον κ.Φλώρο; Με τον κ. Χατζηδάκη γνωρίζομαι 30 χρόνια είναι αντιπρόεδρος του κόμματος μας, προφανώς και όχι» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας εκ νέου στην πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα. «Είναι δυνατόν να το υπονοείτε κάτι τέτοιο, Υπονοείτε ότι παρακολουθούσα τον κ. Φλώρο. Τι να μάθω; Πότε θα αυξηθούν οι συντάξεις; Πότε θα δοθούν τα επιδόματα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι στην άλλη άκρη του Αιγαίου θα χαίρονται πολύ όταν υπάρχον δημοσιεύματα, που υπονοούν ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Εγώ είμαι 19 χρόνια στην πολιτική, δεν έχω κάνει καμία μήνυση ούτε αγωγή σε κανένα δημοσιογράφο, έχω ακούσει πολλά, μήνυση από μένα σε δημοσιογράφο δεν θα δείτε. Εδώ συνέβη το αντίθετο. μου έκανε αγωγή ο κ. Βαξεβάνης, γιατί είπα την αλήθεια ότι το 2016 στήθηκε ένα δίκτυο καναλιών στην Ελλάδα και για αυτό κατευθύνθηκαν 10 εκατομμύρια ευρώ, κάντε μου και εσείς αγωγή γιατί όλοι ήσασταν παρόντες σε αυτήν την εκδήλωση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, έστρεψε την ερώτηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σας ξαναρωτώ λοιπόν κ. Τσίπρα, ο κ. Πιτσιόρλας παρακολουθείτο ή όχι, το γνωρίζατε; Ήταν βουλευτής λοιπόν; Άρα το γνωρίζατε; Τι μας λέει ο κ. Τσίπρας; Μας λέει ότι γνώριζε αλλά δεν ήταν βουλευτής. Κύριε. Τσίπρα επί ημερών σας είχαν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ σε δημοσιογράφους, πολιτικούς; Περιμένω τη δική σας απάντηση» έσπευσε να προσθέσει.

«Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τι έγινε στο παρελθόν, επειδή κάνατε κι άλλη αναφορά ότι η δημοσιογραφία οφείλει να ερευνά και η Δικαιοσύνη να αποδεικνύει. Να πετάξουμε δηλαδή τη λάσπη, και αν η Δικαιοσύνη μετά από 3, 5 χρόνια αποφανθεί ότι δεν υπάρχει κάτι... Σας θυμίζει κάτι; Novartis νούμερο 2» δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Γίνατε και Σαμαρικός και Καραμανλικός κ. Τσίπρα, είναι ένα επίτευγμα»

«Γίνατε και Σαμαρικός και Καραμανλικός κ. Τσίπρα, είναι ένα επίτευγμα. Να σας πω όμως ότι η εμμονή σας να παρουσιάζετε την παράταξη μας διχασμένη πέφτει στο κενό» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την δευτερολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης: «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών» και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε: «Κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας για να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Έχει παρέλθει το εξάμηνο, από την τελευταία πρόταση δυσπιστίας, που κάνατε για έναν χιονιά» ανέφερε στην έναρξη της τοποθέτησής του.

Σωστή η υπαγωγή της ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού

«Θεωρώ ότι είναι σωστή επιλογή να υπάγεται η λειτουργία της ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί πρέπει να στρέφει τις δυνάμεις της εκτός Ελλάδος, σε κινδύνους που υπάρχουν εκτός της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την δευτερολογία του. «Δεν θεωρούμε πως η ΕΥΠ πρέπει να μετατραπεί σε μη κυβερνητική οργάνωση, είμαστε μία χώρα, που αντιμετωπίζει σοβαρούς εξωτερικούς κινδύνους και θεωρούμε πως η ισορροπία που έχουμε επιτύχει ανάμεσα στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αποτελεσματικής λειτουργίας της ΕΥΠ» σημείωσε ακόμη.

Ποιους εξυπηρετήσατε κ. Τσίπρα με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα πριν από τις εκλογές του 2019;

«Ποιους εξυπηρετήσατε κ. Τσίπρα με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα πριν από τις εκλογές του 2019;» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Να είστε πολύ προσεκτικός κ. Τσίπρα όταν χρησιμοποιείτε τον όρο εκτροπή. Διορίσατε πρόεδρο του Αρείου Πάγου στις 3 τα ξημερώματα και κάνατε δημοψήφισμα εντός 5μερου. Και είστε αρχηγός ενός κόμματος, που δύο πρώην υπουργοί σας βρίσκονται στο Ειδικό Δικαστήριο, να είστε πιο προσεκτικός λοιπόν».

«Ορισμός της πολιτικής αθλιότητας είναι αυτό που είπατε στην Κοζάνη κ. Τσίπρα», είπε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε ένα τραγικό περιστατικό που διερευνά η Δικαιοσύνη, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στοχοποιείται η Αστυνομία. Συστήνω σε όλους υπομονή και να ξέρετε πως δεν μπορείτε να επαναλάβετε αυτά που κάνατε - γιατί εσείς τα οργανώσατε - τον Δεκέμβριο του 2008» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας την δευτερολογία του.

Η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τριτολογία Μητσοτάκη

«Είπατε κ. Τσίπρα επί λέξει, ”το παράνομο λογισμικό predator που λειτουργούσε στο γραφείο σας”. Είστε ψεύτης. Δεν σας επιτρέπω να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα χωρίς στοιχεία. Ουδέποτε το κράτος προμηθεύτηκε παράνομο λογισμικό. Έχετε στοιχεία; Πάρτε το βήμα. Ανεβείτε. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά τα πράγματα και να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα; Αν γνωρίζετε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, από πού το ξέρετε; Πήγατε στον κ. Ντογιάκο, προσκομίσατε αποδείξεις; Ο κ. Ντογιάκος -επειδή είπατε να πάμε μαζί- ο μόνος για τον οποίο δεν ισχύει απόρρητο. Σωστά είπατε. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν. Ο κ. Ντογιάκος μπορεί να ψάξει και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Άρα ως προς τι αυτοί οι ακτιβισμοί; Η Δικαιοσύνη δεν είναι ακτιβισμός και θέατρο. Δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί αυτή η αίθουσα και η αντιπαράθεση σε θέατρο του παραλόγου», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσέθεσε:

«Και επειδή με ρωτάτε γιατί δεν κάνω μηνύσεις σε δημοσιογράφους, αν κρίνετε κ.Τσίπρα ότι θίγεστε από αυτά που λέει ο κ.Κοντονής, ο κ.Παρασκευόπουλος, η κ.Κωνσταντοπούλου γιατί δεν κάνετε εσείς μήνυση στον κ.Κοντονή αν θεωρείτε ότι σας συκοφαντεί. Τον τελευταίο λόγο είθισται να τον έχει ο πρωθυπουργός και αυτό είχε γίνει και όταν ήσασταν εσείς πρωθυπουργός. Ότι είχατε να πείτε κ.Τσίπρα, το είπατε, η συζήτηση λήγει» σημείωσε καταληκτικά ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Διοικητής της ΕΥΠ πλέον μόνο διπλωμάτης ή ανώτατος αξιωματικός - Οι 7 τομές και «πυρά» σε Τσίπρα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Κάντε μήνυση στους δημοσιογράφους - Είστε εξαπατημένος ή επικίνδυνος;

Μητσοτάκης για Data Center της Lamda Hellix: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης

gazzetta
gazzetta reader insider insider