Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Κάντε μήνυση στους δημοσιογράφους - Είστε εξαπατημένος ή επικίνδυνος;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Κάντε μήνυση στους δημοσιογράφους - Είστε εξαπατημένος ή επικίνδυνος;
«Ενοχή, θράσος και δειλία στην υπόθεση των υποκλοπών» καταλόγισε ο Αλ. Τσίπρας στον Κυρ. Μητσοτάκη

Με μία σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού για την μέχρι τώρα στάση του στην υπόθεση των υποκλοπών, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «θράσος και δειλία». Είπε συγκεκριμένα: «Το χαρακτηριστικό των ενόχων είναι το θράσος και η δειλία. Ο κ. Μητσοτάκης επί ενάμισι μήνα κρύφτηκε και απέφυγε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αποδεικνύοντας τη δειλία. Σήμερα αποδεικνύει και το δεύτερο χαρακτηριστικό της ενοχής, το θράσος». Έκανε σύνδεση με τις τοποθετήσεις για το θέμα των πρώην πρωθυπουργών της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά (χθες) λέγοντας: «Αυτό που σας βαραίνει πιο πολύ είναι ότι ακόμη και σημαίνοντα στελέχη της παράταξής σας οι δύο πρώην πρωθυπουργοί λένε ότι η επίκληση του απορρήτου επιβαρύνει την δημοκρατία και την παράταξή σας. Οι σταγόνες που δέχεστε δεν είναι από την βροχή αλλά από την παράταξή σας».

Ακολούθως έθεσε μία σειρά ερωτήματα στον πρωθυπουργό: «Ποιος αποφάσισε με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση να πάρει στην ευθύνη του πρωθυπουργικού γραφείου την ΕΥΠ; Ποιος διόρισε επικεφαλής κάποιον που δε πληρούσε τα τυπικά, σύμφωνα με το νόμο, προσόντα; Ποιος αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση διάταξη που απαγόρευσε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, να ενημερώνει όσους έπεσαν θύματα παρακολούθησης; Ποιος αποφάσισε να μην κληθούν στην εξεταστική επιτροπή κρίσιμα πρόσωπα, τα οποία σχετίζονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών; Ποιος παρεμπόδισε την ΑΔΑΕ στον έλεγχο, τον οποίο οφείλει να ασκεί στην ΕΥΠ, που οδήγησε τον κ. Ράμμο να κάνει λόγο για τείχος σιωπής και για άρνηση συνεργασίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών; Ποιος επικαλέστηκε το απόρρητο για να αδρανοποιήσει στην πράξη την ίδια την εξεταστική επιτροπή; Ποιος αρνείται να δώσει τα έξι ονόματα των αστυνομικών υπαλλήλων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το Βήμα μάλιστα, τα οποία είχαν αποσπαστεί στο ΚΕΤΥΑΚ για να χειρίζονται το Predator για λογαριασμό της ΕΥΠ; Ποιος; Κάποιος τρίτος; Εσείς τα αποφασίσατε όλα αυτά».

«Τι δείχνουν όλες αυτές οι αποφάσεις; Δείχνουν έναν πρωθυπουργό που δεν ήξερε τίποτα; Που εξαπατήθηκε; Από ποιον; Από τον ανιψιό σας, που τον είχατε χρήσει βοηθό, καθώς στο μυαλό σας η εθνική ασφάλεια είναι μια οικογενειακή υπόθεση; Εσείς δηλώσατε ότι τον αποπέμψατε γιατί του φορτώσατε το σκάνδαλο; Αυτός μας είπε ότι ουδέποτε τον αποπέμψατε, αλλά τον παρακαλούσατε να μείνει. (ακούγονται φωνές) Δεν το είπε; Τα πρακτικά, φέρτε εδώ τα πρακτικά. Να μας πει ο κ.Μητσοτάκης ποια είναι η αλήθεια. Ας μας βοηθήσετε να καταλάβουμε ποια είναι η αλήθεια. Το παιχνίδι με τους θεσμούς να σταματήσει. Είστε εξαπατημένος, παραπλανημένος πρωθυπουργός από το ίδιο σας το αίμα; Ή είστε ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός; Αν το πρώτο είστε ανεπαρκής, αν το δεύτερο είστε επικίνδυνος. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Ηρθατε να εμφανίσετε περίπου τον εαυτό σας ως θύμα. Αντί να δώσετε απαντήσεις, κρύβετε τα ίχνη σας. Λέτε ότι οι δημοσιογ΄ραφοι που αποκαλύπτουν δεν έχουν αποδείξεις. Απαντήστε; Αυτοί οι άθλιοι δημοσιογράφοι που σέρνουν τη Δημοκρατία στο βούρκο (και δεν είναι ένας), γιατί δεν κάνετε μια μήνυση; Αφού είναι συκοφάντες, άθλιοι, όσα λένε είναι ψευδή, γιατί δεν τους μηνύετε; Αν αυτό δεν είναι απόδειξη της ενοχής σας, τότε τι είναι; Τους απειλείτε κι από πάνω. Οτι θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή. Τρομοκρατείτε και εκβιάζετε» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Διοικητής της ΕΥΠ πλέον μόνο διπλωμάτης ή ανώτατος αξιωματικός - Οι 7 τομές και «πυρά» σε Τσίπρα

Μητσοτάκης για Data Center της Lamda Hellix: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης

Θεοδωρικάκος για πυροβολισμό 16χρονου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί επικίνδυνη ταύτιση με το 2008

gazzetta
gazzetta reader insider insider