Βρετανία: Τέλος η υπουργός Εσωτερικών, με «εντολή» του Τζέρεμι Χαντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Τέλος η υπουργός Εσωτερικών, με «εντολή» του Τζέρεμι Χαντ
Ακόμα κίνηση που έρχεται να προστεθεί στις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση της Λιζ Τρας. Η Μπράβερμαν αποχώρησε από το υπουργείο μόλις 43 μέρες μετά από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της.

Τελευταία ενημέρωση: 19:38

Η Σουέλα Μπράβερμαν αποτελεί παρελθόν από το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, σε μια ακόμα κίνηση που έρχεται να προστεθεί στις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση της Λιζ Τρας.

Όπως ανέφερε ο Guardia, η αποχώρηση της Μπράβερμαν έρχεται καθώς η ίδια φαίνεται να έχει δυσαρεστηθεί από τον νέο υπουργό Οικονομικών της χώρας, Τζέρεμι Χαντ.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, η αποχώρηση της Μπράβερμαν ήταν κατόπιν «εισήγησης» του Χαντ.

Με ανάρτηση της στο Twitter, η τέως -πλέον- υπουργός επιβεβαίωσε την παραίτηση της.

Σύμφωνα με την επιστολή, η υπουργός παραιτήθηκε αφότου έστειλε σε ένα βουλευτή έγγραφο, με στόχο την υποστήριξη των πολιτικών του υπουργείου Εσωτερικών στα μέτρα για τη μετανάστευση.

Στη συνέχεια, η Σουέλα Μπράβερμαν εκφράζει «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με την προσήλωση της κυβέρνησης Τρας στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «αθέτησε βασικές υποσχέσεις», αναφέροντας ειδικότερα την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Η Μπράβερμαν αποχώρησε από το υπουργείο μόλις 43 μέρες μετά από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της.

Ως επικρατέστερος να τη διαδεχθεί φέρεται ο πρώην υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Η Ντάουνινγκ Στριτ υποστηρίζει πως δεν ζήτησε την αποχώρηση της από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αφήνοντας να εννοηθεί πως η αποχώρηση της Μπράβερμαν από την κυβέρνηση είναι προσωπική της επιλογή.

Νωρίτερα, η Λιζ Τρας αψήφησε τις προκλήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί μετά την πλήρη ανατροπή του μίνι προϋπολογισμού της με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στις αγορές.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Κιρ Στάρμερ στο κοινοβούλιο σχετικά με το γιατί πρέπει να παραμείνει στην εξουσία, υπογράμμισε εμφατικά πως: «Είμαι μαχήτρια και όχι ρίψασπις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Ξανά σε υψηλό 40 ετών ο πληθωρισμός - Στο 10,1% τον Σεπτέμβριο

Βρετανία - Δημοσκόπηση: Οι μισοί πολίτες θέλουν να παραιτηθεί η Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία

gazzetta
gazzetta reader insider insider