Ελλάδα
29-11-2020 | 14:15

Καλαφάτης: Η Τουρκία δεν μπορεί να περιφέρεται με πειρατικές σημαίες και να εξαπατά την Ευρώπη

Μοιράσου το
Καλαφάτης: Η Τουρκία δεν μπορεί να περιφέρεται με πειρατικές σημαίες και να εξαπατά την Ευρώπη

«Κανένας δεν μπορεί να εμπιστεύεται την ηγεσία της Άγκυρας. Και η ιστορία δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται παρά μόνο σαν φάρσα», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στo CNN Greece. Και εξηγεί: «Η Ε.Ε. έδωσε αρκετό χρόνο στην Τουρκία να επιλέξει το δρόμο που θα ακολουθήσει. Και στο χρόνο αυτό η Τουρκία όχι μόνο απέφυγε οποιαδήποτε κίνηση που θα σηματοδοτούσε μια αλλαγή στη στάση της, αλλά συνέχισε ακόμη πιο προκλητικά τις παράνομες ενέργειες και την επιθετική ρητορική. Οιαδήποτε εκδήλωση δήθεν «καλής θέλησης» την τελευταία στιγμή, θα είναι προσχηματική. Το ίδιο έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν όταν πλησίαζε η ώρα της Συνόδου Κορυφής που θα ασχολείτο με το τουρκικό πρόβλημα. Δεν μπορεί λοιπόν να επαναληφθεί η ίδια απάτη, ούτε να εμπαίζεται η Ευρώπη σαν αφελής. Αυτή την φορά, η Άγκυρα δεν έχει ούτε καν τα προσχήματα που αναμασούσε τότε. Δεν μπορεί να περιφέρεται με πειρατικές σημαίες και να νομίζει ότι μπορεί να εξαπατά ολόκληρο τον Δυτικό Κόσμο. Κι ούτε μπορεί η Ε.Ε. να θυσιάσει την αξιοπιστία της για χάρη της Τουρκίας. Έχει υποχρέωση, όχι μόνο απέναντι στα μέλη της που απειλούνται, αλλά απέναντι στον εαυτό της να προχωρήσει στο επόμενο βήμα».

Αναφερόμενος στη στάση της Γερμανίας ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τονίζει: «Η Τουρκία αποδείχθηκε ταραχοποιός της γειτονιάς και απέδειξε ότι υπάρχει σοβαρό τουρκικό πρόβλημα που δεν μπορεί αγνοείται από κανένα. Δεν μπορεί επομένως το Βερολίνο να ανεχτεί τον εμπαιγμό του Ερντογάν. Ούτε να συνεχίσει την ανοχή που φουσκώνει το θράσος του. Ούτε να συνεχίσει την πώληση όπλων σε μια χώρα που στρέφεται όχι μόνο εναντίον κρατών-μελών της Ένωσης, αλλά και εναντίον των συμφερόντων, των θέσεων και των αξιών της Ευρώπης».

Για την εξέλιξη της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. επισημαίνει ότι: «Το στοίχημα είναι η ασφάλεια. Και η ασφάλεια προϋποθέτει μείωση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων, των θανάτων. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Προς το παρόν, οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα. Όσο οι λίγοι νομίζουν πως είναι άτρωτοι, όσο υποκύπτουν στις σειρήνες της χαλάρωσης και του εφησυχασμού, όσο ασπάζονται θεωρίες συνωμοσίας είναι μοιραίο να λειτουργούν σαν βαποράκια του ιού θέτοντας σε κίνδυνο πρώτ΄απ’ όλα την ίδια τη ζωή τους και τη ζωή των δικών τους».

Ενώ απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν επαρκούν, ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι «Τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας για το 2020 και το 2021 φτάνουν συνολικά τα 32 δις ευρώ. Καλύπτουν επιχειρήσεις εργαζόμενους και ανέργους. Και -όπως επισημαίνεται από την Ε.Ε.- είναι από τα πιο αποτελεσματικά -ιδίως σε ό,τι αφορά τη συγκράτηση της ανεργίας- σε όλη την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.