Γερμανία: Αντιμέτωπες με έλλειψη εργατικού δυναμικού οι μισές εταιρείες - Κενές 1,8 εκατ. θέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Αντιμέτωπες με έλλειψη εργατικού δυναμικού οι μισές εταιρείες - Κενές 1,8 εκατ. θέσεις
Σημαντική έλλειψη εργατικού δυναμικού αντιμετωπίζουν οι μισές εταιρείες στη Γερμανία σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Γερμανικών Επιμελητηρίων Βιομηχανίας και Εμπορίου (DIHK), παρά τη στασιμότητα που παρουσιάζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. 

Έλλειψη εργατικού δυναμικού αντιμετωπίζουν οι μισές εταιρείες στη Γερμανία σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Γερμανικών Επιμελητηρίων Βιομηχανίας και Εμπορίου (DIHK), παρά τη στασιμότητα που παρουσιάζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Η Γερμανία, όπως όλες οι βιομηχανικές χώρες ανά τον κόσμο, είναι αντιμέτωπη με μεγάλη έλλειψη εργατικού δυναμικού, ειδικά στους τοµείς µε υψηλά επίπεδα ανάπτυξης.

Το ποσοστό των εταιρειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να προσλάβουν άτομα, μειώθηκε ελαφρώς από την προηγούμενη έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 22.000 εταιρείες, πέφτοντας στο 50% από 53% τον Ιανουάριο.

«To θέμα του ειδικευμένου προσωπικού παραμένει πολύ κρίσιμο», δηλώνει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του DIHK, Achim Dercks.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση, 1,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παραμένουν κενές στη γερμανική οικονομία συνολικά.

«Αυτό σημαίνει πως περίπου 90 δισ. ευρώ σε προστιθέμενη αξία θα χαθούν αυτή τη χρονιά» δηλώνει ο Dercks. «Κάτι που αντιστοιχεί σε πάνω από το 2% του ΑΕΠ».

Η έρευνα έδειξε πως 8 στις 10 εταιρείες αναμένουν αρνητικές συνέπειες από την έλλειψη προσωπικού.

Έχοντας γνώση του προβλήματος, η γερμανική κυβέρνηση πέρασε νέα νομοθεσία αυτή τη χρονιά για να βοηθήσει τους ξένους εργάτες να εγκατασταθούν στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαϊκή Κινεζική Τράπεζα: Αναμένει επίτευξη του στόχου οικονομικής ανάπτυξης 5% για το 2023

Ισπανία: Περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τον Νοέμβριο

Αργεντινή: Τι θα σήμαινε η δολαριοποίηση της οικονομίας «δια χειρός» Μιλέι

gazzetta
gazzetta reader insider insider