Ελλάδα
04-06-2021 | 14:28

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς σε Α. Γεωργιάδη για τη μουσική σε ανοικτούς χώρους

Newsroom
Μοιράσου το
Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς σε Α. Γεωργιάδη για τη μουσική σε ανοικτούς χώρους
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδη, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ζητώντας άρση του περιορισμού αναπαραγωγής μουσικής στις εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων, όπου θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα στον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα και με αφορμή αιτήματα μελών μας, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Με δεδομένη την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διοργανώνουν δεξιώσεις σε ανοικτούς χώρους, θεωρούμε αδιανόητο τον περιορισμό που έχει τεθεί όσον αφορά στην αναπαραγωγή μουσικής, γεγονός που ουσιαστικά καθιστά σχεδόν αδύνατη την πραγματοποίηση οποιουδήποτε είδους εκδήλωσης, αφού δεν είναι ευκαταφρόνητος ο αριθμός των ενδιαφερόμενων που για τον συγκριμένο λόγο ακυρώνουν κρατήσεις.

Είναι επίσης αδιανόητο στις κοινωνικές εκδηλώσεις, που φιλοξενούν συγκεκριμένο ελεγχόμενο αριθμό καλεσμένων, να ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά από τις αντίστοιχες συναυλιακές εκδηλώσεις.

Θα πρέπει ακόμη να ληφθεί υπόψιν ότι οι επιχειρήσεις διοργάνωσης δεξιώσεων σε ανοικτούς χώρους είναι αλληλένδετες και με πολλούς κλάδους του εμπορίου, όπως ανθοπωλεία, καταστήματα νυφικών, βαπτιστικών, ενδυμάτων, υποδημάτων κ.ά. που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και βρίσκονται πλέον σε απόλυτο αδιέξοδο. 

Αναμφίβολα η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί την κορυφαία και κοινή προτεραιότητα όλων,  όμως καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν κάποιες αποφάσεις και να οριστούν συγκεκριμένα μέτρα που θα συμβάλλουν στην επίλυση των τεράστιων δυσκολιών και πολυάριθμων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε από την έναρξη της πανδημίας.

Επιπλέον, θα ήταν ωφέλιμο να υπάρξει ένας "οδικός χάρτης" για τους προσεχείς μήνες, καθώς η διοργάνωση οποιασδήποτε εκδήλωσης απαιτεί και το εύλογο διάστημα προετοιμασίας της.

Ελπίζοντας στην προσοχή και στην ευνοϊκή εξέταση του δίκαιου αιτήματός μας, αναμένουμε σχετική απόφασή σας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.