«Πράσινο φως» στη Huawei από την Βρετανία για τα δίκτυα 5G

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» στη Huawei από την Βρετανία για τα δίκτυα 5G
Απογοήτευση από ΗΠΑ.

Το πράσινο φως στην Huawei για να συνεχίσει να αναπτύσσει δίκτυα πέμπτης γενιάς εντός της βρετανικής επικράτειας, έδωσε η Μεγάλη Βρετανία παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ. Ωστόσο όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του BBC η εταιρεία έθεσε ορισμένους περιορισμούς στον κινεζικό κολοσσό.

Ειδικότερα η Huawei θα έχει πρόσβαση στα περιφερειακά τμήματα του δικτύου κι όχι στον πυρήνα του ενώ θα μπορεί να αναπτύξει μόνο το 35% των υποδομών, ποσοστό που περιλαμβάνει και τις ραδιοφωνικές συχνότητες. Επιπλέον η εταιρεία δεν θα μπορεί να αναπτύξει δίκτυο 5G σε περιοχές με στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις.

«Η Huawei έχει λάβει τη διαβεβαίωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι μπορεί να συνεχίσει τη συνεργασία με τους πελάτες της για την εξέλιξη του 5G δικτύου», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία, Victor Zhang, σημειώνοντας πως αυτή η απόφαση «δίνει στη Μεγάλη Βρετανία πρόσβαση στην τεχνολογία που ηγείται του πλανήτη αυτή τη στιγμή και διασφαλίζει μια ανταγωνιστική αγορά».

Παρά τις πιέσεις που δέχτηκε ο βρετανός πρωθυπουργός για να αποκλείσει την κινεζική εταιρεία από την ανάπτυξη των 5G δικτύων – να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι η χρήση του εξοπλισμού της Huawei ενέχει κίνδυνο κατασκοπίας – δεν υπέκυψε. Μετά την απόφαση αυτή αξιωματούχος του Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαιώνει την απογοήτευση του Λευκού Οίκου για την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider