ΗΠΑ: Διευθύνουσα σύμβουλος... ετών 14

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Διευθύνουσα σύμβουλος... ετών 14
Η μικρή CEO ίδρυσε την επιχείρηση Me & the Bees Lemonade η οποία εστιάζει στην παραγωγή λεμονάδας με μέλι από τοπικούς παραγωγούς και μελισσοκόμους.

Μπορεί να είναι μόλις 14 ετών αλλά χάρη στην ευφυΐα της και το επιχειρηματικό της δαιμόνιο έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό στον κλάδο των επιχειρήσεων.

H Mikaela Ulmer ξεκίνησε την επιχείρησή της όταν ήταν μόλις... 4 ετών όταν δύο μέλισσες την τσίμπησαν μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Αντί να φοβηθεί η μικρή Αμερικανίδα, ενθάρρυνε τους γονείς της να της μάθουν περισσότερα για τα έντομα και τον σημαντικό ρόλο τους στον κύκλο των τροφίμων.

Η μικρή CEO ίδρυσε την επιχείρηση Me & the Bees Lemonade η οποία εστιάζει στην παραγωγή λεμονάδας με μέλι από τοπικούς παραγωγούς και μελισσοκόμους.

«Μερικές φορές πρέπει να χάσω κάποια μαθήματα για μια συνέντευξη ή να ταξιδέψω για μια τηλεοπτική εκπομπή. Μπορεί να χάσω μια μεγάλη παρουσίαση επειδή έχω ένα δύσκολο τεστ στο σχολείο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC η Mikaela, προσθέτοντας πως «δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι, πάντα κάτι έχεις να μάθεις. Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι, πάντα κάτι έχεις να δείξεις».

Κατά την τελευταία δεκαετία, η μικρή Αμερικανίδα έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο μπουκαλάκια της λεμονάδας σε 1.000 καταστήματα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας σούπερ - μάρκετ Whole Foods.

Το σημαντικότερο, παρ'όλ' αυτά, είναι πως η μητέρα και ο πατέρας της την συμβούλεψαν να ερευνήσει καλύτερα τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν στην επικονίαση και στο ευρύτερο οικοσύστημα οι μέλισσες, γι'αυτό και η Mikaela δώρισε το 10% των χρημάτων που κέρδισε από την πώληση της λεμονάδας σε οργανισμούς που προστατεύουν τις μέλισσες.

Το 2015 η επιχείρηση της Ulmer έλαβε χρηματοδότηση ύψους 60.000 δολαρίων από τον επιχειρηματία Daymond John.

Mikaela Ulmer

Η Mikaela αποτελεί πρότυπο παιδιού που σε τόσο μικρή ηλικία είναι άκρως ευαισθητοποιημένο με τη φύση και αποδεικνύει με την αφοσίωση και την επιμέλειά της, τον υγιή χαρακτήρα που διαθέτει στο επιχειρείν, συμμετέχοντας σε επιχειρηματικές Συνόδους Κορυφής. Μάλιστα κατά τη διάρκειά συμμετοχής της σε μια επιχειρηματική σύνοδο, την παρουσίασή της την έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Μιλώντας η ίδια στο «The United States of Women Summit» ανέφερε χαρακτηριστικά «Όταν έχετε ένα βήμα και ο λόγος σας ακούγεται, βεβαιωθείτε ότι εκπροσωπείτε τους άλλους (που είναι πίσω σας) και δεν μεγαλώνετε μόνοι σας, αλλά βοηθάτε και τους άλλους να μεγαλώσουν».

Το 2017 η επιχείρηση Me & the Bees Lemonade λάνσαρε ένα νεό προϊόν για τα χείλη που έχει ως βάση το κερί των μελισσών (balm), ενώ παράλληλα η Ulmer ξεκίνησε το δικό της μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «The Healthy Hive Foundation» για να διεξάγει προγράμματα έρευνας, εκπαίδευσης και προστασίας για τις μέλισσες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider