H βελγική team.blue εξαγόρασε το Papaki

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H βελγική team.blue εξαγόρασε το Papaki
Ποια είναι η βελγική team.blue και τα σχέδια για την επόμενη ημέρα.

Τον ελληνικό όμιλο εταιρειών Enartia, στον οποίο εντάσσονται ο γνωστός domain provider Papaki και η Top.Host, εξαγόρασε η Βελγική εταιρεία team.blue, στο πλαίσιο της περαιτέρω επέκτασής της στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η Enartia, ξεκίνησε την πορεία της το 2004 με την ίδρυση του Papaki και ένα χρόνο αργότερα οι συνιδρυτές της, Φραγκούλης Μαούνης, Δημήτρης Ανθουλάκης και Αγγέλα Ανθουλάκη, προχώρησαν στην ίδρυση της Top.Host. Να θυμίσουμε ότι το Papaki επικεντρώνεται στην κατοχύρωση domain names ενώ η Top.Host είναι γνωστή για τα προϊόντα φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Σήμερα η εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή των ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου - αποτελεί άλλωστε τον μόνο διαπιστευμένο καταχωρητή της ICANN στην Ελλάδα, προσφέροντας μεταξύ άλλων κατοχύρωση Domain Names, Hosting, Managed WordPress Hosting, Dedicated Servers, VPS Hosting, πιστοποιητικά SSL και eShop καθώς και άλλες cloud υπηρεσίες σε Ελλάδα, Αλβανία και Σερβία.

Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και καταγράφει συνεχή οργανική ανάπτυξη. Βάσει πρόσφατων στοιχείων οι πελάτες της αριθμούν περί τις 97 χιλιάδες ενώ τα ενεργά domain names που διαχειρίζεται φτάνουν τις 365 χιλιάδες.

Το τίμημα της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε και όπως όλα δείχνουν η πρόθεση της team.blue είναι να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην ομάδα της Enartia. Στόχος μετά και την εξαγορά παραμένει η περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση της εταιρείας, με την υποστήριξη και του ομίλου της team.blue.

Όσο για την βελγική team.blue να αναφέρουμε ότι αποτελεί ηγετικό digital enabler για εταιρείες και επιχειρηματίες. Η ομάδα της απαρτίζεται από περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους οι οποίοι εξυπηρετούν πάνω από 2 εκατ. πελάτες σε διάφορες αγορές της Ευρώπης. Η team.blue δημιουργήθηκε το 2019 από την συγχώνευση τριών εταιρειών: Combell Group, TransIP Group και Register Group. Μόλις πέρυσι μάλιστα έκανε την είσοδό της στην αγορά της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Τσεχίας και πλέον έχει παρουσία σε περισσότερες από 15 ευρωπαϊκές χώρες και στην ομπρέλα της εντάσσονται πολλά εμπορικά σήματα. Το ενδιαφέρον της δε για την ελληνική αγορά, προέκυψε τόσο από την επιτυχημένη πορεία της Enartia όσο κι από τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής αγοράς, η οποία απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δρομολογούν τάχιστα πλέον στην ψηφιοποίησή τους.

«Στόχος της Εnartia είναι να βοηθάμε τους οργανισμούς και τους απλούς χρήστες να επιτύχουν τους ψηφιακούς τους στόχους και να τους προσφέρουμε ψηφιακή ενδυνάμωση. Με την ένταξή μας σε έναν ηγετικό όμιλο όπως αυτόν της team.blue, θα μπορέσουμε να πάμε το όραμά μας ένα βήμα πιο πέρα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτή την ευκαιρία που δίνεται στους πελάτες και τους εργαζόμενούς μας», δήλωσαν οι συνιδρυτές της Enartia, Φραγκούλης Μαούνης, Δημήτρης Ανθουλάκης και Αγγέλα Ανθουλάκη.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάμε το success story μας στην Ελλάδα μαζί με την Enartia. Κατά τη διαδικασία της συμφωνίας, ήταν ξεκάθαρο ότι η Enartia μοιράζεται το ίδιο πάθος για customer success και τοπική εξυπηρέτηση. Είναι πράγματι οι digital enablers της Ελλάδας και γι’ αυτό ταίριαζαν απόλυτα στο όραμα της team.blue» ανέφερε από πλευράς του ο CEO της team.blue Jonas Dhaenens.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider