Αύξηση κερδοφορίας για την Apple κόντρα στην πανδημία - Ανακοίνωσε split μετοχών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση κερδοφορίας για την Apple κόντρα στην πανδημία - Ανακοίνωσε split μετοχών
Στα 11,25 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη για την Apple στο γ' τρίμηνο.

Κόντρα στο «κύμα» της πανδημίας, ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple ανακοίνωσε αποτέλεσμα τριμήνου που διέψευσαν και τους αναλυτές.

Συγκεκριμένα, η Apple ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το γ' τρίμηνο 11,25 δισ. δολαρίων ή 2,58 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 10,04 δισ. δολαρίων ή 2,18 δολαρίων ανά μετοχή σε σύγκριση με το β' τρίμηνο του 2019. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη θα έφταναν τα 2,05 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 59,7 δισ. δολάρια έναντι 53,81 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Η εταιρεία εμφάνισε έσοδα 26,42 δισ. δολαρίων από τα iPhones. Αύξηση κατέγραψαν και τα έσοδα από τις πωλήσεις Macs, στα 7,08 δισ. δολάρια από 5,82 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο περσινό τρίμηνο.

Ο CEO της Apple δήλωσε ότι τα έσοδα από υπηρεσίες που προσφέρει η Apple έθεσαν ένα νέο ρεκόρ τριμήνου, ενώ ο Οικονομικός Διευθυντής Λούκα Μαέστρι πρόσθεσε ότι τα iPad έφεραν έσοδα ρεκόρ για τρίμηνου στην Κίνα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Apple ανακοίνωσε και split μετοχών σε αναλογία 1/4, με τους αναλυτές να εκφράζουν την εκτίμηση πως η μετοχή της θα εκτοξευθεί το επόμενο διάστημα, καθώς για κάθε παλαιά μετοχή της Apple που κατέχει ένας επενδυτής, θα λάβει τέσσερις νέες μετοχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider