Αυτό είναι το νέο Mac Pro με αστρονομική τιμή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτό είναι το νέο Mac Pro με αστρονομική τιμή
Ο νέος υπολογιστής είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστή Intel Xeon με έως και 28 πυρήνες ενώ υποστηρίζει έως και 1,5 terabyte μνήμης...

Την αναβαθμισμένη έκδοση υπολογιστή γραφείου, Mac Pro, παρουσίασε η Apple στο ετήσιο συνέδριο σχεδιαστών και παραγωγών, διαγράφοντας την περίφημη φράση «can’t innovate anymore, my ass», που χρησιμοποίησε ο Phil Schiller όταν παρουσίασε την προηγούμενη έκδοση του Mac στο ίδιο συνέδριο πριν έξι χρόνια.

Ο τεχνολογικός κολοσσός χαρακτήρισε την συσκευή «το πιο ισχυρό Mac Pro που έχει κατασκευαστεί» ποτέ δεδομένου ότι ο υπολογιστής μπορεί να εξοπλιστεί με επεξεργαστή Intel Xeon με έως και 28 πυρήνες ενώ υποστηρίζει έως και 1,5 terabyte μνήμης. Χάρη στα παραπάνω το μηχάνημα διαθέτει ένα τροφοδοτικό 1,4ΚW καθώς κι έναν ισχυρό σύστημα ψύξης με τρεις ανεμιστήρες για να μην υπερθερμαίνεται, το οποίο όπως αναφέρθηκε δεν κάνει περισσότερο θόρυβο από τα συνηθισμένα.

Όσον αφορά στα γραφικά ο νέος Mac Pro μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο Radeon Pro Vega II κάρτες γραφικών. Για τους επαγγελματίες video editors, ο υπολογιστής μπορεί να φιλοξενήσει μία κάρτα επέκτασης με ένα εξειδικευμένο για video editing ASIC ονόματι Afterburner. Χάρη στο Afterburner, ο νέος Mac Pro μπορεί να αναπαραγάγει ταυτόχρονα έως και τρία 8K RAW video streams ή δώδεκα 4K video streams με την κάρτα να είναι σε θέση να επεξεργαστεί έως και 6 δισεκατομμύρια pixels το δευτερόλεπτο.

Κατά τα λοιπά η μορφή του πύργου θυμίζει τρίφτη τυριού, ώστε να επιτρέπεται ο καλύτερος αερισμός.

Κι αν έχετε εντυπωσιαστεί με τα παραπάνω, σίγουρα θα μείνετε άφωνοι από την τιμή του. Στην βασική του έκδοση, που περιλαμβάνει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή Intel Xeon, 32GB RAM, 256GB SSD και μία κάρτα γραφικών AMD Radeon Pro 580X, ο νέος Apple Mac Pro στοιχίζει 5.999 δολάρια.

Πέρα από τον υπολογιστή η εταιρεία παρουσίασε και μια καινούργια 6Κ οθόνη, την 32 ιντσών Pro Display XDR, η τιμή της οποίας ξεκινά από 4.999 δολάρια. Όποιος λοιπόν επιθυμεί να προμηθευτεί και τα δύο θα πρέπει να δώσει περί τα 11.000 δολάρια.

Αυτό είναι το νέο Mac Pro με αστρονομική τιμή
Αυτό είναι το νέο Mac Pro με αστρονομική τιμή
Αυτό είναι το νέο Mac Pro με αστρονομική τιμή
Αυτό είναι το νέο Mac Pro με αστρονομική τιμή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider