Μπαίνει σε τροχιά ο ελληνικός δορυφόρος HELLAS SAT 4 (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαίνει σε τροχιά ο ελληνικός δορυφόρος HELLAS SAT 4 (vid)
Ο νέος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος της HELLAS SAT θα φέρει τις σημαίες Ελλάδας-Κύπρου.

Ο νέος δορυφόρος HELLAS SAT 4, της HELLAS SAT, είναι έτοιμος να εκτοξευτεί μία περίπου ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου, για να λάβει τροχιά στο διάστημα φέροντας την ελληνική και την κυπριακή σημαία.

Ειδικότερα, η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 23:01 ώρα Ελλάδος/Κύπρου, από το Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας. Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου ο δορυφόρος HELLAS SAT 4 θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες διευρύνοντας τις εργασίες της HELLAS SAT στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική.

Όπως γράφει το offsite.com.cy, επικαλούμενο το ΚΥΠΕ, στην εκτόξευση θα παρευρεθούν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών Βασίλης Μαγκλάρας, ενώ την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Το σημαντικό αυτό γεγονός θα μεταδίδεται με ειδικές ζωντανές εκπομπές στην Ελλάδα από την ΕΡΤ και στην Κύπρο από το CAPITAL TV, αλλά θα είναι και διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο στους δορυφόρους της EΒU, ABS και από το δορυφόρο της εταιρείας HELLAS SAT 3. Παράλληλα θα πραγματοποιείται και διαδικτυακή μετάδοση (webcast) από την ιστοσελίδα της HELLAS SAT και από ειδική ιστοσελίδα όπου θα μπορεί να ενσωματωθεί ηλεκτρονικά σε οποιαδήποτε portal ή ιστοσελίδα ενδιαφέρεται να μεταδώσει ζωντανά την εκτόξευση.

Η τηλεοπτική μετάδοση από το Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας θα ξεκινήσει στις 22.15 ώρα Ελλάδος/Κύπρου για δοκιμές εκπομπής και η κανονική τηλεοπτική ροή θα ξεκινήσει στις 22.30.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider