ΕΤΑΔ: Περιμένουμε την επίσημη απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση της μεταβίβασης 10.119 ακινήτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΤΑΔ: Περιμένουμε την επίσημη απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση της μεταβίβασης 10.119 ακινήτων
«Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει να λάβει επίσημα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ώστε να έχει ξεκάθαρη και ακριβή γνώση των όρων της ακύρωσης και να τοποθετηθεί εκ νέου», τονίζει η ΕΤΑΔ.

Την επίσημη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση της μεταβίβασης 10.119 ακινήτων αναμένεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), προκειμένου να έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Διαβάστε επίσης:

Ειδικότερα, «η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων για την απόφαση του ΣτΕ περί ακυρότητας μεταβίβασης των 10.119 ακινήτων, διευκρινίζει, με ανακοίνωσή της, ότι: σύμφωνα με τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις του 2018, οι οποίες κρίνονται σήμερα ως άκυρες από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μεταβιβάστηκαν 10.119 ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου στην ΕΤΑΔ Α.Ε. χωρίς πρότερη επεξεργασία και τον απαιτούμενο έλεγχο.

Ειδικότερα, περίπου 2.400 ακίνητα περιελήφθησαν στη συγκεκριμένη μεταβίβαση, ενώ ήδη βρίσκονταν στην κυριότητα ή διαχειριστική αρμοδιότητα της Εταιρείας με βάση τον Ν. 4389/2016. Τα συγκεκριμένα ακίνητα έχουν ήδη αξιοποιηθεί, ενώ άλλα βρίσκονται σε διαδικασία αξιοποίησης, σύμφωνα με την αποστολή της Εταιρείας αποφέροντας έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ως εκ τούτου τα υπόλοιπα ακίνητα, η μεταβίβαση των οποίων ορίστηκε στις κυβερνητικές αποφάσεις του 2018, δεν επέφεραν καμία επίπτωση ούτε στο ενεργητικό, αλλά ούτε και στα έσοδα της Εταιρείας, καθότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι μη αξιοποιήσιμα (ιστορικά μνημεία, δασικές εκτάσεις, λίμνες κ.α.) και για το λόγο αυτό δεν προχώρησε στη μεταγραφή των συγκεκριμένων ακινήτων.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της εταιρείας αναμένει να λάβει επίσημα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ώστε να έχει ξεκάθαρη και ακριβή γνώση των όρων της ακύρωσης και να τοποθετηθεί εκ νέου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider