Τέσσερις «μνηστήρες» για τα ακίνητα του Μπάμπη Βωβού που πουλάει η Alpha Bank

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέσσερις «μνηστήρες» για τα ακίνητα του Μπάμπη Βωβού που πουλάει η Alpha Bank
Μια ΑΕΕΑΠ και τρία funds κατέθεσαν προσφορές.

Τέσσερις είναι, όπως όλα δείχνουν, οι ενδιαφερόμενοι για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που άνηκαν στην Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, το οποίο πουλάει η Alpha Bank.

Προσφορές για το χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εμβληματικά ακίνητα της άλλοτε κραταιάς εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων έχουν υποβάλει σύμφωνα με πληροφορίες μια ΑΕΕΑΠ και τρια funds. Η πρώτη είναι η Orilina Properties, πίσω από την οποία βρίσκεται η Brevan Howard και οι υπόλοιπες τρεις είναι η Dromeus Capital που είχε αγοράσει και πέρσι ακίνητα που άνηκαν στη Μπάμπης Βωβός, η Oaktree και η Brook Lane Capital, ένα νεοεμφανιζόμενο fund που αναζητεί ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η αξία του χαρτοφυλακίου που έβγαλε προς πώληση η Alpha Bank υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το κτήριο γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας 95- 97 στο «δαχτυλίδι» της Αττικής Οδού, κτήριο γραφείων στο Χαλάνδρι που στεγάζονται τα γραφεία της Vodafone, ένα κτήριο στην οδό Μιχαλακοπούλου που είναι μισθωμένο στην ΑΧΑ Ασφαλιστική καθώς και ένα εμπορικό ακίνητο στην Εθνική Οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Αυτό είναι μόλις το πρώτο χαρτοφυλάκιο ακινήτων που αναμένεται να αλλάξει χέρια εντός του 2019, καθώς όπως έχει γράψει το insider.gr φέτος αναμένεται να βγει στην αγορά μεγάλος αριθμός ακινήτων είτε από τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών, είτε από επιχειρήσεις με σημαντική ακίνητη περιουσία που θέλουν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider