Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν τα σωματεία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τη συνάντηση των εκπροσώπων των ΠΣΕΕΠ και ΠΟΕ, «από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων όλων των Σωματείων και της Ομοσπονδίας, διαπιστώθηκε η από κοινού απαίτηση για εναντίωση – αντιμετώπιση, μέσα από ένα πλέγμα πολύπλευρων δράσεων και κινητοποιήσεων».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι «η διαδικασία της πλήρους Ιδιωτικοποίησης προχωρά με ρυθμούς fast track και από την παρούσα κυβέρνηση. Τα Σωματεία μας προχωράνε άμεσα σε δράσεις οι οποίες χωρίζονται τόσο όσον αφορά το νομικό σκέλος (ΣτΕ, Ευρωπαϊκά Δικαστήρια) όσο και στο επικοινωνιακό σκέλος (διανομή φυλλαδίων, οργάνωση Συνεντεύξεων κ.α.). Πέραν των παραπάνω δράσεων τίθεται σε εφαρμογή στο άμεσο χρονικό διάστημα και το σκέλος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Τόσο η Ομοσπονδία όσο και Σωματεία του Ομίλου έχουν ήδη στο ενεργητικό τους αποφάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων. Πρέπει να αναζητηθεί από όλα τα Σωματεία του Ομίλου ο μέγιστος δυνατός συντονισμός προκειμένου όλες αυτές οι δράσεις να υλοποιηθούν με επιτυχία.

Στο πλαίσιο αυτό όλα τα Σωματεία του Ομίλου ανασυγκροτούμε τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα με στόχο την ακύρωση της πλήρους Ιδιωτικοποίησης του Ομίλου ΕΛΠΕ, μοναδικής προϋπόθεσης για τη διασφάλιση των εργασιακών θέσεων και δικαιωμάτων καθώς και την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας που κινδυνεύει να εκποιηθεί. Προχωράμε σταθερά και αταλάντευτα ενωμένοι και αποφασισμένοι στο δρόμο της υπεράσπισης των σύγχρονων εργασιακών αναγκών για μία άλλη προοπτική για εμάς και τα παιδιά μας. Αντιστρατευόμαστε όλες τις μνημονιακές πολιτικές και τις λογικές επιτροπείας που έχουν ενσκύψει πάνω στην ελληνική κοινωνία ελέω Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή τους και τη διασφάλιση ενός μέλλοντος διαφορετικού για το λαό μας και τους εργαζόμενους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider