Maersk: Εκτρέπει όλα τα πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα και προειδοποιεί για μεγάλη αναστάτωση στις μεταφορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Maersk: Εκτρέπει όλα τα πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα και προειδοποιεί για μεγάλη αναστάτωση στις μεταφορές
Ο ναυτιλιακός γίγαντας Maersk ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα επεκτείνει την εκτροπή όλων των πλοίων από τα δρομολόγια της Ερυθράς Θάλασσας γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας της Αφρικής για το άμεσο μέλλον, προειδοποιώντας τους πελάτες της να προετοιμαστούν για σημαντική αναστάτωση. 

Ο ναυτιλιακός γίγαντας Maersk ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα επεκτείνει την εκτροπή όλων των πλοίων από τα δρομολόγια της Ερυθράς Θάλασσας γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας της Αφρικής για το άμεσο μέλλον, προειδοποιώντας τους πελάτες της να προετοιμαστούν για σημαντική αναστάτωση.

«Η κατάσταση εξελίσσεται διαρκώς και παραμένει εξαιρετικά ασταθής και όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο κίνδυνος για την ασφάλεια εξακολουθεί να βρίσκεται σε σημαντικά αυξημένο επίπεδο», ανέφερε η Maersk στην ανακοίνωσή της.

Πρόσθεσε ότι ελπίζει να προσφέρει στους πελάτες «περισσότερη συνέπεια και προβλεψιμότητα», παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ναυτιλιακές εταιρείες απομακρύνονται από την Ερυθρά Θάλασσα - και έτσι τη συντομότερη διαδρομή από την Ασία στην Ευρώπη μέσω της Διώρυγας του Σουέζ - αφού οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν μαχητές Χούθι στην Υεμένη ενίσχυσαν τις επιθέσεις σε πλοία στην περιοχή του Κόλπου για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους.

Το ταξίδι γύρω από την Αφρική μπορεί να προσθέσει περίπου 10 ημέρες στους χρόνους ταξιδιού και απαιτεί περισσότερα καύσιμα και χρόνο πληρώματος, αυξάνοντας τα έξοδα αποστολής. Η Maersk της Δανίας είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα σταματήσει όλα τα πλοία με προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα μετά από επίθεση σε ένα από τα πλοία της από μαχητές Χούθι.

Μάλιστα την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι ανακατεύθυνε τέσσερα από τα πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονταν στην Ερυθρά Θάλασσα, προς τη Διώρυγα του Σουέζ και το μακρύ ταξίδι γύρω από την Αφρική, για να αποφύγει τον κίνδυνο επίθεσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν στις 19 Δεκεμβρίου μια πολυεθνική επιχείρηση για να προσπαθήσουν να προστατεύσουν το εμπόριο στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά πολλές ναυτιλιακές εταιρείες και ιδιοκτήτες φορτίου εξακολουθούν να εκτρέπουν πλοία σε όλη την Αφρική λόγω συνεχιζόμενων επιθέσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παιχνίδια εμπευσμένα από τις σειρές της, το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Netflix

Η Tesla ανακαλεί 1,6 εκατ. οχήματα στην Κίνα

Η Microsoft «απειλεί» την Apple - Ποια είναι η πολυτιμότερη εταιρεία των ΗΠΑ;

gazzetta
gazzetta reader insider insider