Maersk: Διακόπτει μέχρι νεωτέρας τις διελεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Maersk: Διακόπτει μέχρι νεωτέρας τις διελεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα
Η σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας ακολουθεί την αρχική απόφασή της να σταματήσει για 48 ώρες όλες τις αποστολές εμπορευματοκιβωτίων μέσω Ερυθράς Θάλασσας μετά την επίθεση σε πλοίο της το Σαββατοκύριακο.

Η δανική ναυτιλιακή Maersk ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει μέχρι νεωτέρας τις διελεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα, μετά από επίθεση που δέχτηκε πλοίο της το Σαββατοκύριακο.

Η σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας ακολουθεί την αρχική απόφασή της να σταματήσει για 48 ώρες όλες τις αποστολές εμπορευματοκιβωτίων μέσω Ερυθράς Θάλασσας αμέσως μετά την επίθεση.

"Αποφασίσαμε να διακόψουμε όλες τις διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας / του Κόλπου του Άντεν μέχρι νεωτέρας", αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της Maersk, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης.

Οι τιμές πετρελαίου σημειώνουν έντονη μεταβλητότητα την Τρίτη καταγράφοντας άνοδο 2% νωρίτερα λόγω της οξυμένης έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ στη συνέχεια υποχώρησαν κατά 1,14%, με τους αναλυτές να αναφέρουν ότι οι τιμές δεν αντανακλούν την κλιμάκωση της έντασης, καθώς οι επενδύτες δεν έχουν πειστεί ότι επίκειται σημαντική διαταραχή της προσφοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider