Η Apple διακόπτει τις πωλήσεις ορισμένων «έξυπνων ρολογιών» στις ΗΠΑ εν μέσω εορταστικής περιόδου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple διακόπτει τις πωλήσεις ορισμένων «έξυπνων ρολογιών» στις ΗΠΑ εν μέσω εορταστικής περιόδου
Η Apple θα διακόψει τις πωλήσεις δύο από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Apple Watches στις ΗΠΑ λόγω διαmάχης για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των οξυμέτρων που είναι ενσωματωμένα στις συσκευές.

Η Apple θα διακόψει τις πωλήσεις δύο από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Apple Watches στις ΗΠΑ λόγω διαφωνίας για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των οξυμέτρων Blood Oxygen τα οποία είναι ενσωματωμένα στις συσκευές.

Πρόκειται για σημαντικό πλήγμα για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό, καθώς η αγορά βρίσκεται για τα καλά μέσα στο εορταστικό πνεύμα, γεγονός που αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία, ενώ η μετοχή της στην συνεδρίαση της Wall Street υποχωρεί το βράδυ της Δευτέρας κατά 1%.

Σύμφωνα με το CNBC, η αναστολή πωλήσεων θα ισχύσει μόνο για τους Αμερικανούς καταναλωτές και αφορά στα μοντέλα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2.

Όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, οι διαδικτυακές πωλήσεις των παραπάνω μοντέλων θα σταματήσουν την προσεχή Πέμπτη, ενώ οι πωλήσεις μέσω φυσικών καταστημάτων θα διακοπούν την ερχόμενη Κυριακή.

Το CNBC αναφέρει πως η απόφαση διακοπής των πωλήσεων οφείλεται σε δύο εντολές που εκδόθηκαν από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου, οι οποίες θα περιόριζαν τη δυνατότητα της Apple να πουλά προϊόντα που χρησιμοποιούν τη λειτουργία οξυμέτρου μετά από μια διαφωνία πνευματικής ιδιοκτησίας μεταξύ της Apple και της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας Masimo.

Όσοι έχουν ήδη αγοράσει κάποιο από τα δύο Apple Watches δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με το προϊόν τους, σύμφωνα με την Apple, και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαθεσιμότητα κανενός μοντέλου εκτός των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η μονάδα φορητών συσκευών και αξεσουάρ της Apple είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρείας, αποφέροντας 9,3 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος 3% για το πετρέλαιο μετά τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Τίτλοι τέλους για την εξαγορά της Figma από την Adobe ύψους 20 δισ. δολαρίων

H Nippon Steel εξαγοράζει την αμερικανική χαλυβουργία US Steel έναντι 14,9 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider