Το πιο μισητό αφεντικό: Απέλυσε 900 εργαζόμενους σε 3 λεπτά - «Έχω αλλάξει»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πιο μισητό αφεντικό: Απέλυσε 900 εργαζόμενους σε 3 λεπτά - «Έχω αλλάξει»
Ισχυρίζεται ότι «δούλεψε πάρα πολύ σκληρά» για να γίνει πιο ευγενικός. Είχε σπάσει κάθε ρεκόρ εργασιακού κυνισμού, απολύοντας ταυτόχρονα 900 εργαζόμενους μέσω μίας κλήσης Zoom.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Better.com, Βισάλ Γκαργκ, ισχυρίζεται ότι «δούλεψα πάρα πολύ σκληρά» για να γίνει πιο ευγενικός αφού απέλυσε πάνω από 900 άτομα την ίδια στιγμή μέσω μιας τρίλεπτης κλήσης από Zoom πριν από 2 χρόνια.

Ειδικότερα, ο 44χρονος Ινδός CEO της αμερικανικής επιχείρησης που έχει ιδιαιτέρως μισητός το 2021 για το «πογκρόμ» απολύσεων στον οποίον προέβη, δηλώνει πως έχει αλλάξει και έχει βελτιώσει τους τρόπους και τη συμπεριφορά του απέναντι στους εργαζόμενους. Μιλώντας στο TechCrunch, παραδέχτηκε πως πέρασε από «πολλή εκπαίδευση» για να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη με το προσωπικό του μετά από αυτή τη βάναυση κλήση μέσω Zoom. «Δούλεψα πολύ, πολύ σκληρά για να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζομαι στην ομάδα κάθε μέρα και να είμαι πιο συμπονετικός και να τους φέρομαι με το ίδιο επίπεδο ευγένειας που δείχνω στους πελάτες μας», ομολόγησε.

«Νομίζω ότι ήμουν πολύ προσηλωμένος στον πελάτη και πραγματικά επικεντρώθηκα σε αυτό που θεωρούσα ότι χρειαζόταν η εταιρία για να οδηγηθεί στην ανάπτυξη. Ωστόσο, αργότερα συνειδητοποίησα ότι την ίδια ευγένεια είχαν ανάγκη και οι υπάλληλοί μου για να αισθανθούν οικεία και κατ΄ επέκτασιν, οι πελάτες του Better.com θα ήταν περισσότερο ευχαριστημένοι» πρόσθεσε.

Η εταιρεία έχει λίγο λιγότερους από 1.000 υπαλλήλους τώρα, ανέφερε, ενώ η Better.com που μπήκε στη Wall Street, είδε τη μετοχή να καταβαραθρώνεται περισσότερο από 90% στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης στον Nasdaq. Υπενθυμίζεται πως το 2021, ο Γκαργκ ανακοίνωσε πως το 15% του εργατικού δυναμικού θα απολυόταν. «Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που το κάνω αυτό και δεν θέλω να το κάνω. Την τελευταία φορά που το έκανα, έκλαψα. Αυτή τη φορά ελπίζω να είμαι πιο δυνατός» είχε δηλώσει.

«Εάν είστε σε αυτό το call, ανήκετε στην άτυχη ομάδα που απολύεται»

«Εάν είστε σε αυτό το call, ανήκετε στην άτυχη ομάδα που απολύεται» ανέφερε ο Βίσαλ Γκαργκ μέσω Zoom. «Η απασχόλησή σας εδώ τερματίζεται άμεσα» πρόσθεσε. Λίγο αργότερα απολογήθηκε για τον άσχημο τρόπο που προχώρησε στην δυσάρεστη ανακοίνωση. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τον τρόπο που χειρίστηκα τις απολύσεις την περασμένη εβδομάδα. Απέτυχα να δείξω τον κατάλληλο σεβασμό και την εκτίμησή μου για τα άτομα που επηρεάστηκαν από την απόφαση, αλλά και για τη συνεισφορά τους στη Better» επεσήμανε και σημείωσε πως «λυπάται βαθύτατα» ενώ δεσμεύθηκε να μάθει από το λάθος του και να γίνει καλύτερος ηγέτης στην εναπομείνασα ομάδα του.

Παράλληλα, κατηγόρησε τουλάχιστον 250 απολυμένους ότι κλέβουν από την εταιρεία και τους πελάτες, ενώ δουλεύουν μόνο δύο ώρες την ημέρα. Σε ένα email προς το προσωπικό του υιοθέτησε ένα ιδιαιτέρως προσβλητικό ύφος: «Γεια σου ομάδα, ξύπνα. Κοιμάσαι όρθια. Είσαι πολύ αργή. Όλοι σας είστε ένα μάτσο ηλίθια δελφίνια. Ηλίθια δελφίνια που πιάνονται στα δίχτυα και τρώγονται από καρχαρίες. Σταματήστε το λοιπόν. Συνέλθετε. Ξυπνήστε. Με ντροπιάζετε».

«Απέτυχα, σας ντρόπιασα»

Ωστόσο, Βισάλ Γκαργκ λίγες ώρες μετά το «στεγνό καθάρισμα» των υπαλλήλων του, ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις απολύσεις. Όπως παραδέχθηκε, ήταν «γκάφα» ο τρόπος που επικοινώνησε την απόφαση της εταιρείας. Όπως έγινε γνωστό, ο Γκαργκ έγραψε μεταξύ άλλων: «Απέτυχα στο να δείξω τον απαραίτητο σεβασμό στα άτομα που επηρεάστηκαν, αλλά και στην συνεισφορά τους στην Better. Επιμένω στην απόφασή μου να προχωρήσω στις απολύσεις, αλλά στο πώς το επικοινώνησα, η εκτέλεση ήταν γκάφα. Με αυτό που έκανα, σας ντρόπιασα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων για όλα όσα καταφέρνετε για τους πελάτες που εξυπηρετούμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Τώρα βγάζω 220.000 ευρώ τον μήνα»: 30χρονος «εκδικήθηκε» 15 σχολές Ιατρικής

«Έβγαζα 1 εκατ. την ημέρα από άθλια διαμερίσματα» - Η «κομπίνα» μιας 74χρονης κτηματομεσίτριας

Στο «μυαλό» ενός 25χρονου «σορτάκια»: Έβγαλε 7,3 εκατ. ευρώ σε 2 έτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider