Καλιφόρνια: Πρωτιά της Mercedes-Benz για την πώληση αυτοματοποιημένου συστήματος οδήγησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλιφόρνια: Πρωτιά της Mercedes-Benz για την πώληση αυτοματοποιημένου συστήματος οδήγησης
Το DRIVE PILOT μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε αυτοκινητόδρομους κατά τη διάρκεια της ημέρας με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 40 μίλια ανά ώρα.

Το συμβούλιο αυτοκίνησης της αμερικανικής πολιτείας της Καλιφόρνια (DMV) έδωσε το πράσινο φως για τη χρησιμοποίηση του αυτοματοποιημένου συστήματος οδήγησης της Mercedes-Benz, υπό ορισμένες συνθήκες, ώστε να υπάρχει οδήγηση χωρίς τον ενεργό ρόλο του οδηγού.

Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανική εταιρεία νίκησε στον σχετικό διαγωνισμό την Tesla, της Waymo της Alphabet και την Cruise της General Motors, ούσα η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που λαμβάνει άδεια για να πουλά ή να νοικιάζει αυτοκίνητα με αυτοποιημένο σύστημα οδήγησης στο κοινό της Καλιφόρνια.

Η έγκριση δόθηκε στο σύστημα DRIVE PILOT επιπέδου 3 της Mercedes-Benz, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να παίρνει νόμιμα τα μάτια του από το τιμόνι, αλλά πρέπει να είναι διαθέσιμος για να αναλάβει ξανά τον έλεγχο, εάν χρειαστεί.

Ωστόσο, η έγκριση έρχεται με ορισμένους περιορισμούς.

Το DRIVE PILOT μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε αυτοκινητόδρομους κατά τη διάρκεια της ημέρας με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 40 μίλια ανά ώρα, δήλωσε η DMV.

Η άδεια παρέχει στη Mercedes-Benz την άδεια να προσφέρει το DRIVE PILOT σε αυτοκινητόδρομους της Καλιφόρνιας στην περιοχή Bay Area, Central Valley, Λος Άντζελες, Σακραμέντο και Σαν Ντιέγκο και στο διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Νότια Καλιφόρνια με τη Νεβάδα.

Νωρίτερα φέτος, η Mercedes-Benz έλαβε επίσης έγκριση για την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης στους δρόμους της Νεβάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απόφαση υπέρ εταιρειών όπως η Uber, με «όχημα» τη Βαρκελώνη

Jack Daniels: Δικαστική νίκη απέναντι σε... παιχνίδι για σκύλους στις ΗΠΑ

Tesla: Σε συζητήσεις για εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία, αξίας 4,5 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider