Ρέει το χρήμα στην Τεχνητή Νοημοσύνη - 270 εκατ. δολάρια «μάζεψε» η Cohere

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρέει το χρήμα στην Τεχνητή Νοημοσύνη - 270 εκατ. δολάρια «μάζεψε» η Cohere
Με την υποστήριξη μεγεθών όπως η Nvidia, η Oracle και η Salesforce Ventures, μεταξύ άλλων.

Το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών για την Τεχνητή Νοημοσύνης (AI) επιβεβαιώνει το κλείσιμο του τελευταίου γύρου χρηματοδότησης της Cohere, μιας startup που ανταγωνίζεται την δημιουργό του ChatGPT, OpenAI.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως «μάζεψε» 270 εκατ. δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της, με την υποστήριξη μεγεθών όπως η Nvidia, η Oracle και η Salesforce Ventures, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το Reuters, η Cohere χρησιμοποιεί συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που εκπαιδεύονται σε μεγάλα σύνολα δεδομένων, με την ικανότητα να μαθαίνουν από νέα δεδομένα για να εκτελούν ποικίλες εργασίες. Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη έχει ως στόχο να δημιουργήσει δημιουργίες που μοιάζουν με τον άνθρωπο μέσω κώδικα υπολογιστή που έχει επεξεργαστεί τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Η Cohere δεν αποκάλυψε την αποτίμησή της μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης.

«Καθώς ο πρώιμος ενθουσιασμός σχετικά με τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη μετατοπίζεται προς τους τρόπους επιτάχυνσης των επιχειρήσεων, οι εταιρείες αναζητούν την Cohere για να τις τοποθετήσει για επιτυχία σε μια νέα εποχή της τεχνολογίας», δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντάν Γκόμεζ.

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις AI αποτελούν φωτεινό σημείο σε μια κατά τα άλλα υποτονική αγορά χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων, ιδίως για τις εταιρείες τεχνολογίας, εν μέσω αύξησης των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες και ισχυρού ενδιαφέροντος των επενδυτών στην κερδοφορία.

Από το λανσάρισμα της ChatGPT τον Νοέμβριο, η τεχνολογία που μπορεί να παράγει πεζό λόγο, εικόνες ή κώδικα υπολογιστή κατόπιν εντολής έχει προσελκύσει την προσοχή των επενδυτών.

Τον περασμένο μήνα, η Anthropic, μια άλλη νεοφυής επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης με την υποστήριξη της Google, συγκέντρωσε επίσης 450 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Δυσμενέστερο το χρηματοπιστωτικό περιβάλλον - Δεν αποκλείονται νέες απολύσεις

GameStop: Συνεχίζεται η «κατρακύλα» της μετοχής - Προς χαμηλό διετίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider