Οργή των υπαλλήλων της Google για τις αποδοχές του CEO, Sundar Pichai

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οργή των υπαλλήλων της Google για τις αποδοχές του CEO, Sundar Pichai
Ο CEO της Google, Sundar Pichai έλαβε μια γενναία αύξηση μισθού πέρυσι, που τον κατέστησε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους CEOs στην Αμερική.

Ο CEO της Google, Sundar Pichai έλαβε μια γενναία αύξηση μισθού πέρυσι, που τον κατέστησε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους CEOs στην Αμερική. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία του ανακοίνωσε την έγκριση επαναγοράς μετοχών ποσού μέχρι 70 δισ. δολαρίων.

Στο μεταξύ, η μητρική της Google, Alphabet, μείωσε επιθετικά τα κόστη της, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης 12.000 θέσεων εργασίας, ως απάντηση στην επδιβράδυνση της αύξησης των εσόδων.

Αυτή η σειρά εξελίξεων έχει προκαλέσει την οργή των υπαλλήλων της Google. Τις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της ετήσιας αποζημίωσης του Pichai, οι εσωτερικές πλατφόρμες της Google γέμισαν με συνομιλίες και memes που επικρίνουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για αύξηση της αμοιβής του, την ώρα που μειώνεται το κόστος αλλού. Ορισμένοι υπάλληλοι άσκησαν επίσης κριτική στην επαναγορά μετοχών, η οποία ήταν ίσης αξίας με την επαναγορά μετοχών του 2022.

Τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έδειξαν ότι ο Pichai έλαβε συνολικά 226 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, κυρίως μέσω ενός χρηματικού μπόνους 218 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο λαμβάνει κάθε τρία έτη. Την τελευταία φορά που έλαβε το μπόνους, το 2019, ήταν ύψους 276,6 εκατ. δολαρίων και η συνολική αποζημίωση είχε ανέλθει στα 280,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το πακέτο του για το 2022 περιελάμβανε 6 εκατ. δολάρια για προσωπική ασφάλεια και μισθό 2 εκατ. δολαρίων.

Γρήγορα άρχισαν να κυκλοφορούν memes που συνέκριναν τον Pichai με τον CEO της Apple Tim Cook, ο οποίος τον Ιανουάριο είδε τις αποδοχές του να μειώνονται κατά 40% από τον στόχο της συνολικής αποζημίωσης του 2022. Αντίστοιχα, ο CEO της Zoom, Eric Yuan είπε πως θα μειώσει τον μισθό του κατά 98% και θα «ψαλιδίσει» το μπόνους του μετά και την περικοπή 1.300 θέσεων εργασίας στην εταιρεία. Περικοπή στις αποδοχές του θα δει και ο CEO της Twilio, Jeff Lawson, εν μέσω μείωσης του εργατικού δυναμικού της εταιρείας κατά 17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider