Ιστορικό υψηλό στα κέρδη της TotalEnergies το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιστορικό υψηλό στα κέρδη της TotalEnergies το 2022
Ώθηση από τις υψηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Σε επίπεδο ρεκόρ διαμορφώθηκαν τα προσαρμοσμένα κέρδη της TotalEnergies για το 2022, με τη γαλλική εταιρεία να λαμβάνει ώθηση από τις υψηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα προσαρμοσμένα κέρδη για το σύνολο του περασμένου έτους έφτασαν τα 36,2 δισ δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό του 2021.

Για το δ' τρίμηνο, τα προσαρμοσμένα έσοδα έφτασαν τα 7,6 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων ζημίων για την αποχώρηση της TotalEnergies από τη ρωσική Novatek.

Η διοίκηση της γαλλικής εταιρείας ανακοίνωσε πως θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 2,81 ευρώ ανά μετοχή, ποσό αυξημένο κατά 6,4% σε ετήσια βάση, μετέδωσε το Reuters.

Σημειώνεται πως η TotalEnergies έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ενεργειακών εταιριών της Ευρώπης που εμφανίζουν ρεκόρ κερδοφορίας λόγω των υψηλών τιμών των εμπορευμάτων που έχει προκαλέσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την Τρίτη η βρετανική BP κατέγραψε κέρδος από το κόστος αντικατάστασης (χρησιμοποιείται ως δείκτης για τα καθαρά κέρδη) ύψους 27,7 δισ. δολαρίων, έναντι 12,8 δισ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv τοποθετούσαν τα καθαρά κέρδη στα 27,6 δισ. δολάρια για το σύνολο του 2022. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τελευταία φορά που είχε επιτευχθεί ρεκόρ ετήσιας κερδοφορίας ήταν τα 26,3 δισ. δολάρια του 2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολλανδία: Ισχυρή πτώση στα κέρδη της ABN AMRO για το δ' τρίμηνο του 2022

Societe Generale: Καθαρά κέρδη 1,16 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο - Ξεπέρασε τις προσδοκίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider