Μεγάλο ενδιαφέρον για την έκδοση της Alpha Bank - Πάνω από 1,75 δισ. ευρώ οι προσφορές, στο 11,875% το επιτόκιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλο ενδιαφέρον για την έκδοση της Alpha Bank - Πάνω από 1,75 δισ. ευρώ οι προσφορές, στο 11,875% το επιτόκιο
Προσφορές άνω των 1,75 δισ. ευρώ έχει συγκεντρώσει η ομολογιακή έκδοση ΑΤ1 της Alpha Bank, έναντι αρχικού στόχου άντλησης  300 εκατ. ευρώ.

Tελευταία ενημέρωση 14.07

Προσφορές άνω των 1,75 δισ. ευρώ έχει συγκεντρώσει η ομολογιακή έκδοση ΑΤ1 της Alpha Bank, έναντι αρχικού στόχου άντλησης 300 εκατ. ευρώ.

Προσφορές άνω του 1 δισ. ευρώ συγκεντρώθηκαν σε μία μόλις ώρα από το άνοιγμα του βιβλίου, απόδειξη της ισχυρής δυναμικής πρόσβασης της Alpha Bank στις κεφαλαιαγορές. Το τελικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 11,875% έναντι 12,25%-12,5% που βρισκόταν αρχικά.

Υπενθυμίζεται πως η έκδοση αφορά τίτλο Additional Tier 1 και προσμετράται στα κεφάλαια, ενώ έχει δυνατότητα επαναγοράς σε 5,5 χρόνια. Η έκδοση ΑΤ1 έρχεται ως αποτέλεσμα της επιτυχούς υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου “Project Tomorrow” και τη βελτίωση της κερδοφορίας της Τράπεζας το 2022.

Ως μέρος του σχεδιασμού της για άντληση κεφαλαίων με στόχο την πιστωτική επέκταση, ήδη από το 2021, η Τράπεζα είχε συμπεριλάβει και τις εκδόσεις ομολόγων Additional Tier 1, υπό την προϋπόθεση της επίτευξης δείκτη βασικών κεφαλαίων σε επίπεδα τουλάχιστον 13%.

Η έκδοση αναμένεται να ενισχύσει έτι περαιτέρω τα εποπτικά της κεφάλαια της Τράπεζας και της επιτρέπει, μέσω μόχλευσης, να στηρίξει περαιτέρω την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και, βεβαίως, την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των μετόχων της

Σημειώνεται πως εντολή για την έκδοση έχουν λάβει η Citi, ως βασική ανάδοχος, και οι Barclays, BofA Securities, Citi, J.P. Morgan ως Joint Bookrunners.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το δύσκολο «σταυρόλεξο» Τράπεζας Πειραιώς - MSCI

Αναβαθμίζει Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank η Fitch

Τράπεζες: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για στήριξη των ευάλωτων με επιδότηση του επιτοκίου - Οι κινήσεις σε επιτόκια, προμήθειες

gazzetta
gazzetta reader insider insider