Chief Twit: Ο Έλον Μασκ ολοκληρώνει την εξαγορά της Twitter, με ένα... νεροχύτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Chief Twit: Ο Έλον Μασκ ολοκληρώνει την εξαγορά της Twitter, με ένα... νεροχύτη
Την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία που είχε δώσει δικαστήριο του Ντέλαγουερ στον Μασκ για την εξαγορά της εταιρείας, ύψους 44 δισ. δολαρίων. Θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της Twitter στο Σαν Φρανσίσκο τις επόμενες μέρες.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Έλον Μασκ, έστειλε μήνυμα για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Twitter, ύψους 44 δισ. δολαρίων, ενόψει μιας δικαστικής απόφασης που αναμένεται την Παρασκευή.

Ο Μασκ άλλαξε την περιγραφή του λογαριασμού του στην πλατφόρμα σε Chief Twit. Η κίνηση ήρθε καθώς την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία που είχε δώσει δικαστήριο του Ντέλαγουερ στον Μασκ για την εξαγορά της εταιρείας και καθώς οι δύο πλευρές σπεύδουν να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία.

Επίσκεψη Μασκ στα κεντρικά της Twitter

Μάλιστα, ο Μασκ επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Twitter στο Σαν Φρανσίσκο τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με ανάρτηση του ίδιου στην πλατφόρμα. Ο Μασκ κουβαλούσε ένα νεροχύτη (sink) και στο μήνυμα του ανέφερε «Let that sink in».

Εξάλλου, η Λέσλι Μπέρλαντ, επικεφαλής μάρκετινγκ και υπεύθυνη προσωπικού του Twitter, έστειλε ένα σημείωμα στους υπαλλήλους σήμερα λέγοντας ότι ο Μασκ επισκέπτεται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που το έλαβαν.

«Ο Έλον βρίσκεται στο γραφείο του Σαν Φρανσίσκο αυτή την εβδομάδα και συναντιέται με ανθρώπους, περπατά στις αίθουσες και συνεχίζει να εντρυφά στη σημαντική δουλειά που κάνετε όλοι» έγραψε η Μπέρλαντ.

Το Bloomberg μετέδωσε πως ο Μασκ είπε σε τραπεζίτες την Τρίτη ότι αναμένει πως το deal θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή.

Οι τράπεζες, οι οποίες παρέχουν χρηματοδότηση 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ολοκλήρωσαν τη σύνταξη της οριστικοποιημένης πιστωτικής συμφωνίας και απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες. Ουσιαστικά, βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, πριν από την αποστολή των χρημάτων στον ιδιοκτήτη της Tesla.

Το ιστορικό

Στις αρχές Ιουλίου ο Μασκ ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την προσπάθεια εξαγοράς, μια απόφαση την οποία προσέβαλαν στα δικαστήρια οι ιδιοκτήτες του Twitter. Τελικά, άλλαξε γνώμη στις αρχές Οκτωβρίου, λίγες ημέρες προτού να ξεκινήσει η δίκη. Όμως το Twitter αρνήθηκε να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα, με αποτέλεσμα η δικαστής να αναβάλει την εκδίκαση και να διατάξει τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

To Twitter «φυλλοροεί»: Χάνει τους πιο ενεργούς χρήστες του

gazzetta
gazzetta reader insider insider