ΗΠΑ: Δέκα εταιρείες δίνουν «επίδομα διακοπών» στους εργαζόμενους τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Δέκα εταιρείες δίνουν «επίδομα διακοπών» στους εργαζόμενους τους
Όμως, υπάρχουν και εταιρείες που πάνε ένα βήμα παρακάτω και πέρα από την άδεια μετ' αποδοχών δίνουν και... επίδομα διακοπών στους εργαζόμενους τους.

Στις ΗΠΑ, η άδεια μετ΄ αποδοχών δεν είναι κάτι που θεωρείται δεδομένο, καθώς αρκετές εταιρείες δεν δίνουν το δικαίωμα αυτό στους εργαζόμενους τους.

Ενώ σε άλλες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι δεν αξιοποιούν τις ημέρες άδειας που δικαιούνται γιατί δεν έχουν την οικονομική άνεση να πληρώσουν για διακοπές σε ένα διαφορετικό μέρος.

Όμως, υπάρχουν και εταιρείες που πάνε ένα βήμα παρακάτω και πέρα από την άδεια μετ' αποδοχών δίνουν και... επίδομα διακοπών στους εργαζόμενους τους για να τους βοηθήσουν να καλύψουν τα έξοδα τους.

Σύμφωνα με το site αναζήτησης εργασίας FlexJobs, οι εργαζόμενοι στην Airbnb λαμβάνουν 2.000 δολάρια σε μια «ταξιδιωτική κάρτα» της εταιρείας κάθε χρόνο. Το ποσό κατατίθεται κάθε τρίμηνο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πληρωθούν κρατήσεις διαμονής ή εμπειριών στην πλατφόρμα της Airbnb.

Η BambooHR προσφέρει 2. 000 δολάρια κάθε χρόνο για την κάλυψη εξόδων όπως είναι η διαμονή και τα ταξιδιωτικά εισιτήρια. Ενώ στην Calendly και την Evernote, ο κάθε εργαζόμενος λαμβάνει ετησίως 1.000 δολάρια σε «επίδομα διακοπών», ακόμα και αν δεν ταξιδέψει πουθενά. Τα χρήματα μπορούν να αξιοποιηθούν σε δραστηριότητες, μεταφορικά, πτήσεις ή διαμονή.

Οι εργαζόμενοι στην Expedia λαμβάνουν λαμβάνουν από 1.250 μέχρι 1.750 δολάρια/χρόνο για τα έξοδα που συνδέονται με τα ταξίδια διακοπών και την ευεξία τους, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που εργάζονται στην εταιρεία. Ενώ έχουν έκπτωση για αγορές και ταξίδια που αγοράζουν μέσα από το site της εταιρείας.

Η FullContact παρέχει έως και 7.000 δολάρια το χρόνο για την κάλυψη των εξόδων των διακοπών, η PulsePoint δίνει στους εγαζόμενους της 500 δολάρια για τον ίδιο λόγο, όπως και η Thirty Madison η οποία προσφέρει ετήσιο επίδομα διακοπών αξίας 750 δολαρίων, για όσους πάρουν πέντε ή περισσότερες συνεχόμενες ημέρες άδειας.

Η TripAdvisor προσφέρει από 1.250 έως 1.750 δολάρια το χρόνο, ανάλογα με τα χρόνια που βρίσκεται στην εταιρεία ο εργαζόμενος και τέλος οι εργαζόμενοι στην United Airlines μπορούν να κάνουν απεριόριστα ταξίδια και εκπτώσεις στα εισιτήρια για όλους τους προορισμούς που διαθέτει η αεροπορική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΟΤ: Ελλάδα ψηφίζουν Αυστριακοί και Άγγλοι για διακοπές εφέτος το καλοκαίρι

Καθυστερήσεις πληρωμών: Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις πληρώνονται εγκαίρως

gazzetta
gazzetta reader insider insider