H SpaceX διακόπτει την παραγωγή της κάψουλας αστροναυτών Crew Dragon

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H SpaceX διακόπτει την παραγωγή της κάψουλας αστροναυτών Crew Dragon
η κάψουλα Crew Dragon έχει χρησιμοποιηθεί σε πέντε διαστημικές αποστολές από το 2020 μέχρι σήμερα και αποτελεί το πιο προσφιλές μέσο της NASA για την αποστολή αστροναυτών από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Την διακοπή της παραγωγής των καψουλών αστροναυτών Crew Dragon ανακοίνωσε η SpaceX, καθώς εταιρεία αεροναυπηγικής του Έλον Μασκ προσπαθεί να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και πόρους για την ανάπτυξη ενός προγράμματος διαστημικών σκαφών επόμενης γενιάς, όπως ανέφερε η Gwynne Shotwell, πρόεδρος της SpaceX.

Σύμφωνα με το Reuters, η SpaceX στο εξής θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της κάψουλας αστροναυτών του Starship, το διαστημικό όχημα με το οποίο ευελπιστεί να κατακτήσει τόσο την Σελήνη όσο και τον πλανήτη Άρη, κάτι που ωστόσο έχει πάρει αρκετές αναβολές επί μήνες λόγω προβλημάτων που έχουν προκύψει στις έρευνες για ανάπτυξη ενός νέου κινητήρα αλλά και εξαιτίας ενστάσεων των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

«Ολοκληρώνουμε την τελευταία μας κάψουλα Crew Dragon, όμως θα συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε άλλα εξαρτήματα, γιατί σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία μίας ολοκληρωτικά νέας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Gwynne Shotwell, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον σχεδιασμό της SpaceX για τερματισμό της κατασκευής του Crew Dragon.

Παράλληλα, η επικεφαλής της εταιρείας του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, τόνισε πως SpaceX θα διατηρήσει την ικανότητα να κατασκευάζει περισσότερες κάψουλες εάν προκύψει ανάγκη στο μέλλον, αλλά υποστήριξε ότι «η διαχείριση του στόλου είναι το κλειδί».

Όπως αναφέρει το Reuters, η κάψουλα Crew Dragon έχει χρησιμοποιηθεί σε πέντε διαστημικές αποστολές από το 2020 μέχρι σήμερα και αποτελεί το πιο προσφιλές μέσο της NASA για την αποστολή αστροναυτών από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η NASA ανησυχεί για το σχέδιο ανάπτυξης δορυφόρων Starlink της SpaceX

SpaceX: Γεωμαγνητική καταιγίδα κατέστρεψε 40 δορυφόρους Starlink

Η Tesla σχεδιάζει διάσπαση της μετοχής της για απόδοση μερίσματος στους μετόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider